Država potrebuje denar: Obdavčili bi napitnine

Foto: Žurnal24 main
Foto: Žurnal24 main
Hrvaška vlada je očitno našla nov način, kako čim bolj zapolniti državno blagajno. Obdavčili bi napitnine, hkrati pa s tem tudi onemogočili izkoriščanje delavcev.
Oglej si celoten članek

Hrvaški finančni minister Marko Primorac je dejal, da je pred Hrvaško obdobje, v katerem se bo delalo na pravičnejši porazdelitvi davčnih bremen, predvsem s prenosom bremen z dela na premoženje, a dodal, da to za zdaj ne pomeni uvedbe davek na nepremičnine. Bodo pa zato kot kaže obdavčili napitnine.

Svet Radodarni par natakarju podaril 4 tisočake

Minister je napovedal, da bodo letos uredili davčno obravnavo napitnin, kar je pomembna novost za gostinstvo. Tako bodo pri plačilu položnic s kartico uvedli možnost zaračunavanja napitnine za storitev, ta del pa bo ustrezno obdavčen, Primorca navaja hrvaški spletni portal Index.hr.

Neverjetno Napitnina Slovenca spletni hit

Primorac je opozoril, da celoten sistem še preučujejo in dodelujejo. "Verjetno bomo napitnino vezali na račun in obrazec, do določenega zneska pa bo neobdavčena. Vse nad zneskom, ki ga bomo določili, se bo plačal davek," je dejal Primorac.
Dodal je, da napitnina ne bo v celoti neobdavčena iz preprostega razloga, saj država ne želi, da bi nekomu preko napitnine izplačevali plačo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 10

  • 21:53 29. Januar 2023.

    Idioti se očitno zgledujejo po naši vladi, namesto da bi nehali z nacionalizmom in začeli ustvarjat. Zastava s šahovnico na …

  • 20:47 29. Januar 2023.

    Inovativni pa so tile dacarji, to pa moramo priznati. 👎

  • 20:00 29. Januar 2023.

    Zaradi mene lahko pa še zrak ki ga turisti dihajo

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.