Svet
25003 ogledov

Napitnina Slovenca spletni hit

Sveti Štefan, Črna Gora Profimedia
Presenečeni natakar je napitnino slovenskih gostov delil na spletnih omrežjih.

Koliko naj bi znašala napitnina za turistične usluge, je pogosto vprašanje turistov. Medtem ko v nekaterih državah te navade niti ne poznajo, je v drugih samoumevna oziroma pričakovana, spet v tretjih bi z napitnino gostitelje užalili. Ponekod napitnina predstavlja del računa, ponekod levji delež zaslužka strežnega osebja.

Z napitnino naj bi gost izrazil zadovoljstvo nad uslugami; če s temi ni zadovoljen, je pač ne pusti. Še vedno je slednja v večini sveta svobodna izbira.

Ljudje smo različni, nekateri puščajo izdatne napitnine, nekateri sploh ne, češ "kdo pa meni v službi pusti kakšno napitnino".

Napitnina, ki so jo pustili slovenski turisti natakarju v Črni gori je medtem postala pravi spletni hit. Gostje lokala so dobili račun v znesku 4,20 evra in pri tem pustili tudi napitnino.

Natakar, ki jo je prejel, se je odločil podeliti jo na spletu; fotografiral je račun, kovance, ki jih je prejel in še tistega, ki naj bi očitno predstavljal napitnino. Gre za en cent.

Na spletnih omrežjih se je pod objavo, ki naj bi dokazovala, kako "škrti" smo Slovenci, sprožil val komentarjev, od katerih so najbolj pogosti tisti, ki pravijo, da natakar ne bi smel vzeti niti tistega enega centa.

 Gregg Popovich Šport Takšno napitnino je pustil legendarni trener

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 29
  • fiston 17:20 02.avgust 2019.

    Brez veze komentirati, to je pač samo slika, ki ni ravno nek dokaz. Oni drobiž lahko vsak naloži na račun. Potem je problem, ker ne poznaš ozadja. Glede na to, da je znesek okrogel, pa da je dal še 1 ...prikaži več cent zraven, bi jaz prej rekel, da je s tem pokazal, kako je zadovoljen s storitvijo. Jaz bi prej rekel, da mu je z onim centom pokazal, koliko ceni njegovo storitev, ocena 1. Verjetno je to dojel tudi natakar, pa bil užaljen, pa stvari obrnil in dal na internet.

  • jakec1575 11:56 02.avgust 2019.

    Ok. Slovenci. bodte posteni 70% slovencev ne zna pustiti napitnine, ker morajo odplacati kredit za avto, ki si ga ne morejo v resnici privosciti. jaz vedno pustim vsaj 20%. pri malih racunih pa tudi 30%. Zakaj pa ne skrtarite pri ...prikaži več drugih nakupih. nego kelnarja za minimalca buzerirate. Pa branjekve na trznici. Če hocete, da ste dobro placani morate biti dobri placniki.

  • MK 11:38 02.avgust 2019.

    To, da je objavil sliko poveč več o kelnarju kot o dajalcu napitnine. Get a proper job, če zaslužiš premalo. A sexa tudi fehta?