Avto
3771 ogledov

Ali gradijo Črnogorci najpočasnejše avtoceste?

Vožnja po avtocesti Saša Despot
Večji del Evrope ima hitrost na avtocesti omejeno na 130 km/h. V Črni gori je hitrost občutno manjša.

Črnogorski prometni minister Osman Nurković je na vprašanje, zakaj bo največja dovoljena hitrost na avtocesti, ki jo gradijo omejena na 100 km/h in ne 120 ali 130 km/h, kot v vseh državah v regiji, je dejal, da ima vpliv na to tudi nadmorska višina, pišejo črnogorski mediji.

Hitrost 110 km/h Nič več hitre vožnje? Avto EU bo uvedla omejevalnike hitrosti v avtomobilih, kaj prinašajo?

"Pa kaj, če je omejitev 100 km/h? Ali je pomembno, ali iz Podgorice do Kolašina potujete tri, štiri ali pet minut več? Obstajajo tudi avtoceste, kjer je hitrost omejena na 80 km/h," pravi Nurković. V Srbiji je največja dovoljena hitrost 130 km/h, v BiH prav tako, medtem ko je v Albaniji zaradi slabe infrastrukture največja hitrost omejena na 110 km/h. Bolgarija je izjema, saj je tam največja dovoljena hitrost 140 km/h, v Romuniji je hitrost na AC omejena na 130 km/h, v Makedoniji pa na 120 km/h.

Asfalt in vročina kolesnice poskodbe Avto Asfalt se zaradi vročine topi, znižali najvišjo dovoljeno hitrost

Manjša dovoljena hitrost, kot v Črni gori je le še v Latviji (90 km/h), v Liechtensteinu in na Norveškem je 100 km/h, medtem ko je hitrost na 110 km/h omejena v Rusiji, Estoniji in v Moldaviji
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.