Svet
19272 ogledov

Država potrebuje denar: Obdavčili bi napitnine

Delo zaposlitev natakar natakarica služba Žurnal24 main
Hrvaška vlada je očitno našla nov način, kako čim bolj zapolniti državno blagajno. Obdavčili bi napitnine, hkrati pa s tem tudi onemogočili izkoriščanje delavcev.

Hrvaški finančni minister Marko Primorac je dejal, da je pred Hrvaško obdobje, v katerem se bo delalo na pravičnejši porazdelitvi davčnih bremen, predvsem s prenosom bremen z dela na premoženje, a dodal, da to za zdaj ne pomeni uvedbe davek na nepremičnine. Bodo pa zato kot kaže obdavčili napitnine.

natakar Svet Radodarni par natakarju podaril 4 tisočake

Minister je napovedal, da bodo letos uredili davčno obravnavo napitnin, kar je pomembna novost za gostinstvo. Tako bodo pri plačilu položnic s kartico uvedli možnost zaračunavanja napitnine za storitev, ta del pa bo ustrezno obdavčen, Primorca navaja hrvaški spletni portal Index.hr.

Sveti Štefan, Črna Gora Neverjetno Svet Napitnina Slovenca spletni hit

Primorac je opozoril, da celoten sistem še preučujejo in dodelujejo. "Verjetno bomo napitnino vezali na račun in obrazec, do določenega zneska pa bo neobdavčena. Vse nad zneskom, ki ga bomo določili, se bo plačal davek," je dejal Primorac.
Dodal je, da napitnina ne bo v celoti neobdavčena iz preprostega razloga, saj država ne želi, da bi nekomu preko napitnine izplačevali plačo.

Komentarjev 10
 • LudvikK. 21:53 29.januar 2023.

  Idioti se očitno zgledujejo po naši vladi, namesto da bi nehali z nacionalizmom in začeli ustvarjat. Zastava s šahovnico na vsakem kurniku jih je pripeljala tako daleč, da so danes ena najrevnejših držav v EU.

 • Avatar Anion6anion
  Anion6anion 20:47 29.januar 2023.

  Inovativni pa so tile dacarji, to pa moramo priznati. 👎

 • Stajerc 20:00 29.januar 2023.

  Zaradi mene lahko pa še zrak ki ga turisti dihajo

Sorodne novice