Grozljivo. V Mariupolju še ta nevarnost.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Humanitarna situacija v mestu se še slabša.
Oglej si celoten članek

Rusi so mesto Mariupolj postavili v karanteno zaradi nevarnosti izbruha kolere, je povedal svetovalec tamkajšnjega župana Petro Andryushchenko. Dodal je, da se beseda "kolera" omenja med rusko vojsko, je poročal BBC. 

Andryushchenko je ravno tako omenil, da se humanitarna situacija v Mariupolju še zaostruje, močno primanjkuje hrane in vode. 

Slabše tudi v Seerodonecku

Tudi položaj ukrajinskih oboroženih sil v Severodonecku se poslabšuje, je danes opozoril guverner regije Lugansk Sergej Hajdaj, ki sicer situacijo opisuje kot precej dinamično, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Po tem ko je ukrajinska vojska ponovno zavzela polovico mesta, so je bila primorana umakniti v industrijski predel mesta, je dejal Hajdaj. "Poslužujejo se taktike preprostega uničevanja vsega do tal, tako da nič ne ostane, z namenom konsolidacije svojega položaja," je glede bojevanja ruske vojske za ukrajinsko televizijo izjavil Hajdaj.

Severodoneck je strateško pomembno mesto v vzhodnem Donbasu, kamor je Rusija v zadnjih tednih usmerila glavnino svojih napadov. Trenutno to mesto po besedah vodje ukrajinske vojaške obveščevalne službe Kirila Budanova predstavlja "najbolj vroče" območje vojne v Ukrajini.

Kot je po poročanju britanskega BBC ocenil danes, je največja prednost ruske vojske v primerjavi z ukrajinsko desetkratna premoč v topništvu.

Svet Lavrov je želel na obisk v Srbijo, pa so mu tako prekrižali načrte Vojna S tem grozi Putin, če bo Zahod oboroževal Ukrajino

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 11:54 7. Junij 2022.

    Pa še tole : Nova zunanja ministrica naj vpraša podpredsednico UA parlamenta , kdaj i na kakšne kazni so obsojeni …

  • 11:50 7. Junij 2022.

    V septembru se vidimo pred Kijevim ! Potem bo šlo pa takole . Kar bodo poslali oni nam od kalibrov …

  • 11:42 7. Junij 2022.

    Kako lahko en župan , ki nima več svojega mesta - Mariupola - govori o situaciji o mestu , ki …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.