Svet
9616 ogledov

Grozljivo. V Mariupolju še ta nevarnost.

Mariupolj Ukrajina vojna Profimedia
Humanitarna situacija v mestu se še slabša.

Rusi so mesto Mariupolj postavili v karanteno zaradi nevarnosti izbruha kolere, je povedal svetovalec tamkajšnjega župana Petro Andryushchenko. Dodal je, da se beseda "kolera" omenja med rusko vojsko, je poročal BBC. 

Andryushchenko je ravno tako omenil, da se humanitarna situacija v Mariupolju še zaostruje, močno primanjkuje hrane in vode. 

Slabše tudi v Seerodonecku

Tudi položaj ukrajinskih oboroženih sil v Severodonecku se poslabšuje, je danes opozoril guverner regije Lugansk Sergej Hajdaj, ki sicer situacijo opisuje kot precej dinamično, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Po tem ko je ukrajinska vojska ponovno zavzela polovico mesta, so je bila primorana umakniti v industrijski predel mesta, je dejal Hajdaj. "Poslužujejo se taktike preprostega uničevanja vsega do tal, tako da nič ne ostane, z namenom konsolidacije svojega položaja," je glede bojevanja ruske vojske za ukrajinsko televizijo izjavil Hajdaj.

Severodoneck je strateško pomembno mesto v vzhodnem Donbasu, kamor je Rusija v zadnjih tednih usmerila glavnino svojih napadov. Trenutno to mesto po besedah vodje ukrajinske vojaške obveščevalne službe Kirila Budanova predstavlja "najbolj vroče" območje vojne v Ukrajini.

Kot je po poročanju britanskega BBC ocenil danes, je največja prednost ruske vojske v primerjavi z ukrajinsko desetkratna premoč v topništvu.

Air Serbia Svet Lavrov je želel na obisk v Srbijo, pa so mu tako prekrižali načrte Vladimir Putin Vojna Svet S tem grozi Putin, če bo Zahod oboroževal Ukrajino

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 7
  • Idioti 11:54 07.junij 2022.

    Pa še tole : Nova zunanja ministrica naj vpraša podpredsednico UA parlamenta , kdaj i na kakšne kazni so obsojeni nacisti , ki so v Odesi 2014 žive zažgali 80 svojih dtržavljanov , tiste , ki so pa uspeli skočiti ...prikaži več skozi okna zgradbe pa pokosili z brzostrelkami ! Ko dobio odgovor na to , naj pa začne poslušat moledovanje za sprejem UA u EU ! FAJONKA a sti mal čez planke , da nam želiš pripeljat v EU ustašoidne naciste najhujše vrste v Evropi !

  • Idioti 11:50 07.junij 2022.

    V septembru se vidimo pred Kijevim ! Potem bo šlo pa takole . Kar bodo poslali oni nam od kalibrov granat , mi njim 100mm večji kaliber na center Kijeva ! Bo tko hiter mirna Bosna , da bo čudež. ...prikaži več. Škoda , ker bo Ofarnabi do takrat že mrtev , da vidi svojo Ukrajino , odpihano v veter !

  • Idioti 11:42 07.junij 2022.

    Kako lahko en župan , ki nima več svojega mesta - Mariupola - govori o situaciji o mestu , ki z njim nima več ničesar pa še nahaja se najmanj 200km od svojega nekdanjega MESTA , daje takšne izjave ! ...prikaži več! Novinarji , mene vprašte , imam vsaj 1 % več z Mariupolom kot tale nacist in bivši župan ! V MARIOPOLU so moji oz. za polovico Slovencev naši !