Svet
1964 ogledov

Lavrov je želel na obisk v Srbijo, pa so mu tako prekrižali načrte

Sergej Lavrov Epa
Ruski zunanji minister ni mogel na obisk v Beograd.

Za 6. in 7. junij je bil načrtovan obisk ruskega zunanjega ministra Sergeja Lavrova v srbski prestolnici. Obisk se ni zgodil, saj so Severna Makedonija, Bolgarija in Črna gora zaprle zračni prostor.

"To drži," je novico za za Interfaks potrdil visoki vir na ministrstvu. "Naša diplomacija še ne obvlada sposobnosti teleportacije," je omenjenemu mediju še zaupal vir.

Ostale države, s katerimi ima Srbija mejo, so članice Evropske unije in tam prelet ruskih letal že več mesecev ni mogoč.

ukrajina vojna Svet "Vsaka družina ima svojo zgodbo in večina njih je brez moških"

Air Serbia | Avtor: Epa Epa

"Države okrog Srbije so zaprle nebo za letalo Sergeja Lavrova in zaprle še en kanal komunikacije," je dejala predstavnica ruskega zunanjega ministrstva Marija Zaharova.

V soboto in nedeljo je srbski predsednik Aleksandar Vučić dejal, da se situacija okrog načrtovanega obiska Lavrova zapleta.

Srbska premierka Ana Brnabić je izrazila nasprotovanje odločitvi makedonske, bolgarske in črnogorske vlade. "Neverjetno je, da je situacija v Evropi danes takšna, da se mora predsednik neke države ukvarjati z logistiko potovanja zunanjega ministra neke druge države," je povedala.

Vladimir Putin Vojna Svet S tem grozi Putin, če bo Zahod oboroževal Ukrajino
Komentarjev 2
  • malarin 07:42 07.junij 2022.

    Kaj bi delal ta gospod v Srbiji ?

  • Ender3 13:47 06.junij 2022.

    Srbija ima pritiske iz zahoda in vzhoda. Neprijetna situacija, narod in politika sta razdvojeni, ekonomska kriza pa vse večja.

Sorodne novice