Svet
10570 ogledov

S tem grozi Putin, če bo Zahod oboroževal Ukrajino

Vladimir Putin Epa Novice: Putin vrača udarec Sloveniji: To zahteva od uradne Ljubljane
Ruski predsednik Vladimir Putin je danes posvaril, da bo Moskva napadla nove cilje, če bo Zahod Ukrajini dobavil rakete dolgega dosega. Dodal je, da je cilj sedanje dobave orožja podaljšanje konflikta, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Če bo Kijev dobil rakete dolgega dosega, "bomo sprejeli ustrezne sklepe in z našim orožjem udarili po ciljih, ki jih še nismo," je dejal Putin, kot je razvidno iz odlomkov intervjuja, ki ga bo drevi predvajal ruski televizijski kanal Rossija-1. Pri tem ni opredelil območja, s katerega bi se Moskva odzvala, niti ni navedel, katere tarče bi lahko napadli.

Dodal je, da ima Zahod z dobavo orožja Ukrajini samo en cilj, in sicer čim dlje podaljšati oboroženi spopad.

Vlada ameriškega predsednika Joeja Bidna je prejšnji teden odločila, da bo Ukrajini, ki se sooča z okrepljeno agresijo ruskih sil na vzhodu države, poslala napredne raketne sisteme, vključno z raketnim sistemom srednjega dosega himars, ki lahko hkrati izstreli več natančno vodenih raket in imajo doseg okrog 70 kilometrov.

Vendar je Biden v ponedeljek dejal, da ZDA v Ukrajino ne bodo pošiljale raketnih sistemov dolgega dosega, ki bi lahko zadevali cilje v Rusiji, čeprav je Kijev večkrat zaprosil za takšno orožje.

Putin je dejal, da ameriško orožje, dobavljeno Kijevu, za zdaj ni "nič novega", in dodal, da ukrajinske sile že imajo podobne sovjetske ali ruske sisteme.

Komentarjev 11
  • Naklonsky 13:21 06.junij 2022.

    Pa na jim že enkrat pošljejo tiste rakete, da še Ukrajinci pošljejo kakšen paket na Moskvo!

  • janči 19:12 05.junij 2022.

    Če bi narod želel, da Putin umre, bi se v Rusiji to že zgodilo. Vendar se ni in to veliko pove.

  • Ender3 15:28 05.junij 2022.

    Kdor še ne ve in verjame, vojno so zrežirale ZDA in sedaj jo, še interesno vzdržujejo in podaljšujejo. Zmagovalca ne bo, poraženci pa bomo vsi državljani EU, ki slepo in brez potrebe sledimo ameriškim globalistom in hegemonom.