Hrvaška. Za nekatere predele rdeče opozorilo.

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Hrvaška je še vedno v primežu včerajšnje snežne nevihte, ki je ohromila promet. Čeprav se stanje počasi umirja, pa za nekatere dele Hrvaške še vedno velja rdeče opozorilo.
Oglej si celoten članek

Snežni metež je na Hrvaškem povzročil precej preglavic in ohromil promet. Sedaj se razmere počasi umirjajo, vendar se ponekod promet še ni vrnil v prvotno stanje. Prav tako je Hrvaška v pričakovanju nove snežne pošiljke.

Razglašeno rdeče opozorilo

DHMZ je včeraj objavil posebno sporočilo, da za torek, 28. februarja, še vedno velja rdeče opozorilo za Velebitski kanal in oranžno opozorilo za zahodno obalo Istre.

"Bodite pripravljeni na motnje, poškodbe stavb in nevarnost poškodb zaradi izruvanih dreves in polomljenih vej. Možna je tudi motnja prometa in izpad električne energije. Veter na morju bo izjemno nevaren, zato priporočamo, da jadralci brez ustreznih izkušenj poiščejo varen pristan pred možnostjo pojava močnega vetra in valov. Prav tako je možno, da bo promet katamaranov in trajektov ustavljen. Povišano je tudi tveganje za poškodbo obalne infrastrukture. Občanom svetujemo, da se izogibajo potovanjem in zadrževanju v tovrstnih območjih," je sporočil Hrvaški meteorološki zavod (DHMZ).

"Zimske razmere se bodo predvsem v notranjosti države nadaljevale do četrtka, kjer bo razmeroma hladno, občasno bo pihal zmeren severovzhodnik, oblačno bo. V torek bo povečini suho, v sredo in četrtek pa bosta pogostejša sodra in rahlo sneženje. Na Jadranu bo sprejemljivo, občasno bo deževalo, tudi v obliki ploh, v sredo pa bo še precej vetrovno z močno burjo, ki bo proti koncu četrtka oslabela," so še dodali.

Prepovedan promet za tovorna vozila

Na odseku avtoceste A1 med priključkoma Sveti Rok in Posedarje so tako dvignili zaporo, medtem ko med priključkoma Gospić ter Maslenica (Rovanjska) še vedno veljajo zimske razmere in je prepovedan promet za tovorna vozila s priklopniki in za vlačilce s polpriklopniki, za ostala vozila pa je obvezna zimska oprema, poroča Jutranji.hr.

Med odsekom med viaduktom Božići ter predorom Sveti Rok je promet speljal samo po enem pasu, hitrost pa je omejena na 40 km/h zaradi močnega vetra ter snežnih razmer.

Prav tako cesta proti Dalmaciji, Reki ali Istri in obratno še vedno ni prevozna za tovornjake s priklopniki ter vlačilce s polpriklopniki. V Gorskem Kotarju ponekod dežuje, zaradi česar se pojavlja sneg na cestišču. Ceste so v večjem delu države mokre in spolzke, zaradi nizkih temperatur pa je predvsem na mostovih, nadvozih in viaduktih možna poledica.

Zaradi zimskih razmer je prav tako prepoved promet za tovorna vozila s priklopniki ter za vlačilce s polpriklopniki, za ostala vozila pa je obvezna zimska oprema.

Foto: Twitter Denver sneg Voznike zato prosijo, da zaradi zimskih razmer upoštevajo omejitve na določenih državnih cestah, ki so zaprte za ves promet, in se na pot ne odpravljajo brez ustrezne zimske opreme. Prav tako prosijo za strpnost, saj po cestah poteka vzdrževanje, zaradi česar prihaja do pogostih zastojev, so še sporočili iz Hrvatskega autokluba (HAK).  

Pomorski promet trenutno poteka brez težav.

Vreme Jutri sneg, nato pa ... popotnik Se bo zaradi podražitev res veliko Slovencev odpovedalo dopustu na Hrvaškem?

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.