Slovenija
55327 ogledov

Jutri sneg, nato pa ...

Zima
Vremenoslovci že nekaj dni za jutri napovedujejo sneženje. Znana že napoved do prve polovice prihodnjega tedna.

Vremenoslovci na Arsu za danes napovedujejo večinoma oblačno vreme, v zahodni in severni Sloveniji se bodo oblaki občasno trgali. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja, ki se bo zvečer spet krepila. Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 5, na Primorskem do 10 stopinj Celzija.

Jutri bo na zahodu in severu sprva delno jasno, drugod bo oblačno. Na jugu bo že dopoldne rahlo snežilo, popoldne in v noči na četrtek pa bodo rahle padavine zajele večji del Slovenije, napoveduje Arso. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zmerna do močna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -4 do 1, na Goriškem in ob morju okoli 5, najvišje dnevne od 1 do 6, na Primorskem do 12 stopinj.

V četrtek bo oblačno, rahle padavine bodo postopno ponehale. Burja na Primorskem bo slabela, v petek pa bo v zahodni Sloveniji deloma sončno, drugod zmerno do pretežno oblačno.

Napoved od 3. do 8. marca

V petek se bo ciklon nad osrednjim Sredozemljem izpolnil. V nedeljo se bo veter v višinah obrnil na severno smer, nato pa v naslednjem tednu postopno vse bolj na zahodno do jugozahodno, vremensko sliko pojasnjujejo na Arsu.

Od petka do nedelje bo deloma sončno z nekaj jutranje megle po nižinah. Popoldanske temperature bodo večinoma od 5 do 10 stopinj. V prvi polovici naslednjega tedna kaže na precej oblačno vreme, občasno bodo možne tudi rahle padavine.

Vreme preglednica | Avtor: Arso Arso
sneg Ljubljana Slovenija Slovenija Pozor, v sredo nova pošiljka snega, tukaj ga bo zapadlo največ Ceste na Hrvaškem snežni kaos Svet Drama v Dalmaciji: Odrezani od sveta, ljudje spali v avtomobilih

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • expost 12:25 28.februar 2023.

    @radovednica, če bi bila res radovedna, bi vedela, da imajo vsi ti modeli napako ocene, ki znaša +/- 10%. Se pravi, da napoved relativno natančno drži v 9 od 10ih primerov, ter da ima vpliv (na vreme izza tvojega okna) ...prikaži več tudi lokalna mikroklima. Ta napaka pa se lahko poveča tudi zato, ker je vreme NARAVEN pojav in nanj ne moremo vplivati. Nekje v soseščini se okrepi (anti)ciklon in (lej ga vraga!) zvečer pripravljena garderoba zjutraj ni več uporabna! Oh, ktera zmeda!!!

  • radovednica 08:40 28.februar 2023.

    Vsi ti napovedovalci vremena, vključno s prepotentnim ARSO, so navadni nevedneži, buteljni. In naj nehajo kar naprej napovedovati , kako bo snežilo skoraj po celi Sloveniji. Neverjetno vendar sneži vedno in le na JV Slovenije in nikjer drugje, predvsem pa ...prikaži več ne tam, kjer bi res moralo in kjer so oni, v Ljubljani in okolici. Tam naj jih zasuje do vrha in čez, da bodo morali hoditi peš in ne do "zicledra" v službah z osebnimi avtomobili, samo po Ljubljani. Potem smo pa vozači krivi za vse...