Slovenija
69075 ogledov

Pozor, v sredo nova pošiljka snega, tukaj ga bo zapadlo največ

sneg Ljubljana Slovenija Profimedia
V sredo lahko nekateri deli Slovenije pričakujejo novo snežno pošiljko.

Ta konec tedna je sneg pobelil nižine, a več kot očitno se bo to kmalu ponovilo. Danes bo prevladovalo pretežno oblačno vreme, nekaj več sončnih žarkov lahko občasno pričakujemo na Primorskem, kjer bo pihala zmerna do močna burja, poroča Neurje.si. V južnem delu države bo še rahlo naletaval sneg.

Jutri bo povečini oblačno, ponekod v zahodni in severni Sloveniji pa se bodo oblaki občasno trgali. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja, ki se bo zvečer spet krepila. Najnižje jutranje temperature bodo od -6 do -1, na Goriškem in ob morju okoli 3, najvišje dnevne od 0 do 5, na Primorskem do 10 °C.

V sredo nova snežna pošiljka

Iz noči iz srede na četrtek bomo deležni novih padavin. Predvsem na jugu bo v sredo že rahlo snežilo. Zapadlo bo največ pet centimetrov snega, na Notranjskem in Kočevskem ga lahko zapade tudi do 10 centimetrov, vendar je zaradi višjih temperatur možno izmenjavanje snega in dežja. V višinah lahko medtem pričakujemo več snega.

V četrtek bo oblačno, rahle padavine bodo zjutraj povsod ponehale. Čez dan se bo na zahodu delno razjasnilo. Burja na Primorskem bo oslabela. Do sobote bomo še pod vplivom vzhodnega vetra, k nam bo pritekal vlažen zrak. Vse kaže na to, da se zima vztrajno, a s počasnimi koraki, poslavlja.

Ceste na Hrvaškem snežni kaos Svet Drama v Dalmaciji: Odrezani od sveta, ljudje spali v avtomobilih Sneg Svet Svet Na Hrvaškem hude težave zaradi vremena
Komentarjev 3
  • Milan99 19:14 27.februar 2023.

    Če je v lj, samo 2 cm snega, ni rečeno, da ga kje drugje ni pol metra

  • drecos123 12:39 27.februar 2023.

    alarm zarad pol cm snega debili

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 12:35 27.februar 2023.

    A bo spet rdeč alarm zaradi 2 cm snega????