Slovenija
27734 ogledov

V teh koncih Slovenije bo največ snega

pluženje, sneg, zasnežena cesta, zima, zimska služba Komunala Kranj Danes se bo po Sloveniji plužilo.
Zima še ni rekla zadnje besede.

Številni na Slovenskem so se zbudili v sneženo jutro, v skladu z napovedmi pobelilo je tudi nižje ležeče kraje. 

V nekaterih delih države je ponoči močno snežilo, med drugim tudi na letališču v Mariboru, kot je razvidno iz fotografije Agencije Republike Slovenija za okolje (ARSO).

Za nedeljo in ponedeljek je napovedano pretežno oblačno vreme. Sneg bo naletaval predvsem na jugu in jugovzhodu države. Največ snega gre pričakovati na Kočevskem.

Temperature se bodo v notranjosti gibale med eno in petimi stopinjami Celzija. Na Obali in na Goriškem se bo živo srebro povzpelo do osmih stopinj Celzija.

Pri nas zmerno, na Hrvaškem nevarno

Na Primorskem bo v nedeljo pihala zmerna do močna burja, pihati je začela že v soboto popoldne in dosegala hitrosti do 120 km/h. V nedeljo dopoldne je bila burja najbolj močna v kraju Vitovlje, kjer je pihala s sunki do 93 kilometrov na uro.

Precej več težav kot pri nas pa zaradi burje pričakujejo na Hrvaškem, kjer so za nekatera območja izdali rdeče opozorilo, saj je vreme nevarno za ljudi.

Na Kredarici dva metra in pol

Kredarica | Avtor: Arso Arso

Po podatkih Arsa je na Kredarici zapadlo 24 centimetrov novega snega, tako da je snežna odeja zdaj debela 250 centimetrov. Precej je zasnežilo tudi Kočevje, kjer je zapadlo 23 centimetrov snega, izraziteje pa so glede na številke, dostopne pri Arsu, belo obarvane še Rateče (14 centimetrov) ter Katarina nad Ljubljano in Črnomelj (10 centimetrov snega). V prestolnici so namerili dva centimetra novozapadlega snega.

Prometno-informacijski center za državne ceste ob zimskih razmerah opozarja na prepovedi za tovorni promet na cestah Col-Črni Vrh ter na hrvaški strani mejnih prehodov Babno Polje in Petrina; na teh lokacijah velja prepoved za priklopnike in polpriklopnike. Cesta čez prelaz Vršič je prevozna le za osebna vozila z verigami, tudi na cesti čez prelaz Ljubelj so na avstrijski strani obvezne verige.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice