Slovenija
34433 ogledov

Pozor, v nedeljo bo snežilo: V teh krajih ga bo zapadlo največ!

Zima
Po nenavadno visokih temperaturah lahko v nedeljo pričakujemo občutno ohladitev. Napovedan je tudi sneg.

Več kot očitno zima še ni rekla zadnje besede, saj lahko v nedeljo pričakujemo zmerno ohladitev, kjer lahko tudi po nižinah pričakujemo sneg.

Danes popoldne bo pretežno oblačno, več sonca bo v severovzhodni Sloveniji. Predvsem na Primorskem in Notranjskem bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 9 do 15 °C.

Jutri bo spremenljivo, občasno bo deževalo. Jugozahodnik bo slabel, od severovzhoda bo postopno začel pihati severovzhodnik, hladilo se bo. Ob morju bo pihal jugo. Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 11, popoldanske v vzhodnih krajih okoli 8, drugod večinoma od 10 do 16 °C, poroča Arso.

V nedeljo temperaturna sprememba

Največ padavin lahko pričakujemo v noči na nedeljo in v nedeljo zjutraj, kjer bo v notranjosti države tudi snežilo. Največ padavin lahko pričakujemo na jugu in jugovzhodu države, piše Neurje.si. "Zaloga hladnega, polarnega zraka bo naše raje dosegla v noči na nedeljo, tako da bodo v nedeljo zjutraj marsikje po državi temperature malenkost pod ničlo, kar pomeni, da se bo sneg oprijemal," so še zapisali.

V širši notranjosti države bo padlo od pet do 10 centimetrov snega, v višje ležečih krajih južneje in na jugovzhodu (na Kočevskem) pa tudi od 20 do 40 cm novega snega.

Na Primorskem in Prekmurju se temperature ne bodo spustile pod ničlo, padal bo dež. Od nedelje zgodaj zjutraj bo na Primorskem pihala močna tudi burja, ki bo v sunkih na izpostavljenih mestih lahko dosegala hitrosti od 100 do 140 km/h.

Od ponedeljka naprej bomo zjutraj spet pod ničlo, čez dan se bo ogrelo do pet °C. Novo poslabšanje modeli trenutno nakazujejo okoli 4. marca, vendar je predaleč za kakšne zaključke.

Sneg Slovenija Slovenija Vreme: Pozor, meja sneženja se bo spuščala. Kdaj? Gozd pozimi; sonce pozimi; zima Velike skrbi Svet Dramatične napovedi v sosednji Italiji
Komentarjev 2
  • Avatar NickMason
    NickMason 14:53 24.februar 2023.

    Dobrodošel sneg,na kočevskem ga imamo še kar nekaj,treba zaloge obnovit