Svet
43994 ogledov

Hrvaški meteorologi: Prihaja zver z vzhoda

Sneg in zasnežena cesta Žurnal24
Napovedujejo tudi do 50-centimetrsko snežno odejo.

Za naše kraje vremenoslovci napovedujejo spremembo vremena s snegom, danes zjutraj so izdali tudi novo vremensko opozorilo. Sprememba vremena medtem prihaja tudi k sosedom. Hrvaški meteorologi napovedujejo, da se bodo do večera temperature znatno spustile in pojasnjujejo, da je hitra sprememba vremena posledica vdora hladnega nestabilnega zraka s severa. 

Bojan Lipovščak, meteorolog s televizije N1, napoveduje pravo zimsko, oblačno in vetrovno vreme z dežjem vzdolž hrvaške obale in snegom v notranjosti. V višjeležečih mestih bo zapadlo do 20 centimetrov snega. Državna meteorološka služba DHMZ medtem za Liko in Gorski kotar napoveduje tudi do 50 centimetrov novega snega. V Zagrebu in okolici ne predvidevajo več kot 10 centimetrov, v Slavoniji in dalmatinskem zaledju pa bi ga lahko zapadlo več kot 15 centimetrov. 

DHMZ je za vso državo izdal opozorilo tako zaradi močnega cetra kot zaradi snega in dežja. Najbolj nevarne razmere pričakujejo na severnem in osrednjem delu obale, kjer so prižgali rdeči alarm zaradi orkanskih naletov burje. 

Lipovščak je pri tem komentiral, da gre za pravi ugriz zveri s severa (Beast from the East), kot so razmere poimenovali v Veliki Britaniji. Zimsko vreme naj bi se na Hrvaškem nadaljevalo tudi v začetek novega tedna, v ntoranjosti naj bi občasno naletaval sneg, ob obali bo deževalo. 

Sneg Vreme Svet Te predele zajelo močno sneženje Gozd pozimi; sonce pozimi; zima Vreme Slovenija Pozor, Arso objavil novo opozorilo

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.