Informacijska vojna: "Scenariji za obtožbo Rusije so načrtovani"

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Rusi s prstom pokazali na Američane.
Oglej si celoten članek

Rusija je danes obtožila ZDA, da jo nameravajo obtožiti uporabe orožja za množično uničevanje in jo tako še dodatno mednarodno osamiti. ZDA nameravajo uporabiti tri scenarije, da bi Rusijo obtožile uporabe biološkega orožja v Ukrajini, je danes sporočil načelnik ruskih sil za zaščito pred sevanjem, kemičnimi in biološkimi snovmi Igor Kirilov.

"Scenariji za obtožbo Rusije so načrtovani. Prvi je zrežiran incident pod lažno zastavo, ki je najverjetnejši. Drugi je prikrita uporaba orožja za množično uničenje v majhnih količinah za zatrtje volje in zmožnosti upora v okviru določene operativne naloge. Tretji in najmanj verjeten scenarij pa je odkrita uporaba orožja za množično uničevanje na bojišču, če konvencionalno orožje ne bi bilo uspešno, najverjetneje na območju spopadov," je pojasnil Kirilov.

odpovedal Papež si je po tednih ugibanj premislil

Rusijo naj bi s tem želeli izolirati od sveta

"Uprizoritev uporabe orožja za množično uničevanje bo uporabljena za obtožbo Rusije, da je uporabila to nezakonito orožje. S tem bi želeli uresničiti sirski scenarij, po katerem je določena država gospodarsko in politično izolirana ter izključena iz mednarodnih organizacij, kot je Varnostni svet ZN," je dejal vodja radiacijske, kemične in biološke obrambe ruske vojske.

Kirilov je še dejal, da so zahodni voditelji v zadnjih tednih že dali številne provokativne izjave o tem, da Rusija načrtuje uporabo taktičnega jedrskega, kemičnega in biološkega orožja v Ukrajini, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Cilj tovrstnih izjav naj bi bil povečati pritisk na Indijo in Kitajsko, da se pridružita Zahodu pri uvedbi sankcij proti Rusiji.

Rusija in Ukrajina se sicer že več tednov medsebojno obtožujeta načrtov za uporabo mednarodno prepovedanega orožja za množično uničevanje. Rusija je svojo invazijo 24. februarja delno utemeljila z obtožbami, da Ukrajina pripravlja biološko in jedrsko orožje, a do zdaj ni predstavila nobenih dokazov za te obtožbe.

Sporočilo s fronte Ukrajincu zavrelo ob besedah ruskega kolega: "Isti si kot Putin!"

Enkrat so že dokazali, da se Američani niso zmotili

Spomnimo še na to: ZDA so v februarju svarile, da je ruska invazija na Ukrajino možna še pred koncem zimskih olimpijskih iger na Kitajskem. Ruski veleposlanik pri EU Vladimir Čižov je 16. februarja vse navedbe ZDA zavrnil. "Kar zadeva Rusijo, vam lahko zagotovim, da to sredo ne bo nobenega napada. Ne bo eskalacije niti v prihajajočem tednu, niti v tednu po tem, niti v prihodnjem mesecu," je dejal Čižov za današnjo izdajo nemškega dnevnika Die Welt.

Svet Zelenski: To je najbolj tvegana stava, kdor stavi na to, bo vse izgubil

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 20

  • 20:36 23. April 2022.

    Za vse prežgane rusofile : Dejstvo: zgodila se je okupacija ruske vojske na Ukrajino. V 21 stoletju se kaj takega …

  • 18:52 23. April 2022.

    Amerikanosi, najprej inscinirajo vojno, iskoristijo Ukrajince, sedaj bi bili radi tožilci in razsodniki. Vojna bo, dokler bodo cenzurirali in vodili …

  • 17:36 23. April 2022.

    Poleg vsega celo združeni narodi zanikajo trditve o genocidu v Ukrajini s čimer nas v EU vsak dan buzerirajo.....https://www.alo.rs/svet/ruske-vesti/622200/un-ne-podrzava-optuzbe-o-genocidu-u-ukrajini/vest

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.