Šport
9670 ogledov

Ukrajincu zavrelo ob besedah ruskega kolega: "Isti si kot Putin!"

Wimbledon Epa Varnostnik na osrednjem igrišču Wimbledona, kjer ruski in beloruski tenisači letos ne bodo dobrodošli.
Nekdanjega ukrajinskega tenisača Alexandra Dolgopolova je močno ujezila izjava osmega igralca sveta Rusa Andreja Rubljova.

Pred dnevi je ogromno prahu dvignila odločitev Britanske teniške zveze (LTA), da ruskim in beloruskim športnikom prepove nastop na letošnjem Wimbledonu, ki velja za najprestižnejši teniški turnir na svetu.

Na prepoved se je odzval drugi najboljši ruski tenisač ta hip Andrej Rubljov, ki je potezo označil za "diskriminatorno", utemeljitev pa za "nesmiselno in nelogično". Ob tem je poudaril, da kot profesionalni športnik ni seznanjen z dogajanjem na političnem parketu.

"Prepoved sodelovanja ruskih ali beloruskih igralcev ne bo nič spremenila," meni Rubljov. "Da bi vse denarne nagrade namenili humanitarni pomoči, družinam, ki trpijo, otrokom, ki trpijo, mislim, da bi to nekaj spremenilo. Tenis bi bil v tem primeru prvi in edini šport, ki bi podaril toliko denarja," je dodal.

Andrej Rublev Prepoved Šport Oster odziv: "Diskriminacija, nesposobnost, nevednost!"

S temi besedami je izzval bes ukrajinskega kolega Alexandra Dolgopolova, ki s puško v roki aktivno sodeluje pri branjenju domovine pred ruskim okupatorjem.

Andrej Rubljov | Avtor: Epa Epa
"Izjava Andreja Rubljova je popoln dokaz, zakaj je bila odločitev LTA pravilna. To je točno to, kar s svojo propagando iz dneva v dan počne njegov predsednik Vladimir Putin. LAŽE! Nič ne vem, ne berem novic, ne sledim dogajanju, nisem dovolj podkovan o tej temi. LAŽ! Rublev je deset dni pred začetkom vojne igral dvojice z ukrajinskim tenisačem. Prav gotovo dobro ve, kaj se dogaja, glede na to, da je kmalu po napadu na kamero napisal 'ne vojni'. Nismo povsem razumeli, ali je s tem pozval k predaji Ukrajine? Upali smo, da bo o tem še spregovoril, vendar se to seveda ni zgodilo."

"Andrej, bi rad izvedel, kaj se dogaja? V Google vpiši besedo Bucha. Prepričan sem tudi, da imaš moj kontakt. Mirne vesti me lahko pokličeš in vprašaš. Tvoja država izvaja genocid v Ukrajini, kar so potrdile ZDA, Kanada, Latvija in Estonija. Ostale države bodo to storile v kratkem."

"Potem ko je zatrdil, da ne ve ničesar o tej temi, je pojasnil, zakaj to ne bo pripomoglo k reševanju konflikta in odločitev označil za diskriminatorno. Če ne slediš dogodkom, zakaj bi želel svojo denarno nagrado podariti v dobrodelne namene? Komu želiš pomagati? Prepričan sem, da tudi družine ruskih vojakov trpijo. Naslednjič bodi bolj jasen in poskusi govoriti resnico."

Alexandr Dolgopolov | Avtor: Instagram Instagram

"Bolje, da ostaneš tiho, kot da trosiš laži, kot tvoja vlada, samo zato, da bi tvoje življenje lahko nemoteno teklo dalje. Tvoja država posiljuje otroke in ženske, pobija zvezane ljudi s streli v zatilje in se obnaša barbarsko. Tvoje besede so polne hinavščine in laži. ATP in WTA ne smeta tolerirati takšnega vedenja. Če bi Rusi in Belorusi radi spregovorili, potem naj se izražajo jasno in razumljivo, ne pa da trosijo laži. Hvala svetu za podporo in velik objem iz Kijeva," je zapisal 33-letni nekdanji tenisač.

Prepovedi s strani britanske zveze nasprotuje tudi prvi tenisač sveta Novak Đoković, ki meni, da gre za "noro odločitev". "Igralci, teniški igralci, nimajo nič s tem. Ko se politika vmeša v šport, posledice niso dobre," je poudaril Srb.

Novak Đoković "Noro!" Šport Đoković je proti "nori" prepovedi Wimbledona
Komentarjev 9
  • rd2dmk2 13:37 24.april 2022.

    kot prvo, a ste v ukrajini našli kakšno mrtvo novinarko ? ste jo v rusiji ?, na malti ? še kje ? drugič tenisači so firme, biznis. potem lepo dovolite še vse ostalo, banke, jahte, nafto, orožje. aja.. mimgrede ste ...prikaži več gledali par dni prispevek o neki belem pesku, ki so ga naši vrli kmetje posuli po njivah ? ste ? niste ! koncentracije težkih kovin 100 krat presežene. no jeseni veste kaj jeste ? sam upajmo, da ne bo tolk strupeno da bi pol slovenije morali preslelit. kam ? ja v ukrajino.

  • Idioti 10:38 24.april 2022.

    Jaz bodoći SLO Vladi svetujem , da takoj naredi revizijo pri beguncih v vezi njihovega stalnega bivališča in ogroženosti teh mest v tej vojni ! Ukrajinci so dobili denar od Ofarbanega , da gredo na Zahod , da bi z ...prikaži več z begunskim valom stvar še bolj zdramatizirali !

  • igor669 05:23 24.april 2022.

    ukrajinski politiki so NACISTI.

Sorodne novice