Svet
7805 ogledov

Grozljiva odkritja v predmestju Kijeva po umiku ruske vojske

Buča po umiku ruske vojske iz okolice Kijeva Twitter
Buča je zravnana s tlemi. Ukrajinci trdijo, da so Rusi usmrtili na stotine civilistov. Po tleh ležijo trupla civilistov z zvezanimi rokami. O grozi poročajo tudi tuji novinarji. Objavljeni posnetki na Twitterju so šokantni.

Ukrajinske sile so osvobodile celotno kijevsko regijo, je v soboto zvečer sporočila namestnica ukrajinskega obrambnega ministra Hana Maljar. Predsednik Volodimir Zelenski pa je ponoči posvaril, da je cilj Rusije zdaj zavzeti vzhodne in južne regije Ukrajine. Medtem prihajajo na dan razsežnosti ruskih grozodejstev, med drugim v Buči. Tudi novinar BBC iz mesta je poročal o grozljivih prizorih na ulicah.

Volodimir Zelenski Svet Zelenski: "To je zadnje opozorilo"

Svetovalec ukrajinskega zunanjega ministra Antona Geraščenko je na Twitterju objavil posnetek uničene Buče, ki je bila skoraj popolnoma zravnana s tlemi.

Drzna poteza Šport Moskovčani izzvali Putinov bes

Ustreljeni v zatilje

"Buča je bila pred mesecem dni lepo, moderno predmestje Kijeva," je Geraščenko zapisal na Twitterju in dodal: "Buča danes - hlevi bombardirani in požgani, hiše izropane do zadnje žlice ali zravnane s tlemi, mlade družine ubite, moški pogrešani, ženske posiljene."
Anatolij Fedoruk, župan mesta Buča, je za AFP povedal, da je mesto množično grobišče. Pokopali so že 280 ljudi. "Vsi ti ljudje so bili ubiti, ustreljeni v zatilje," je dejal Fedoruk.

papež Frančišek Svet Papež prvič pokazal s prstom na Putina

Številna trupla so imela narisane bele črte, "da bi Rusom pokazali, da so neoboroženi," je še dejal.

Ukrajinska vojska je sporočila, da so "ruski barbari" poskušali zažgati trupla civilistov. "Na avtocesti 20 kilometrov izven Kijeva je mogoče videti mrtve civiliste. Pod odejo je štiri ali pet golih žensk, ki so jih ruski barbari poskušali zažgati ob cesti," so objavili na Twitterju.

vojna, Ukrajina, ruska vojska, Rusija Nova taktika? Svet Nevarno: Se bo vojna razširila na Moldavijo?

"Nova Srebrenica. Mesto Buča je že nekaj tednov v rokah ruskih živali. Lokalne prebivalce so usmrtili, nekatere z zvezanimi rokami za hrbtom, njihova trupla pa so raztresena po ulicah," so sporočili z ukrajinskega obrambnega ministrstva.
 

Komentarjev 54
 • LukaMB 21:08 03.april 2022.

  Propaganda podobna ameriškim džihadistom imenovanim white helmets. Fake, da bolj fake ne more biti, tako kot vedno s strani neonacistov.

 • Avatar luckyss
  luckyss 19:11 03.april 2022.

  https://southfront.org/afu-crimes-in-bucha-kiev-region-false-flag-propaganda-attack-against-russia-revealed-photos-video/

 • Avatar luckyss
  luckyss 15:34 03.april 2022.

  Tu lahko vidite dokumente o bioloških orožjih, ki jih je Bidenov sin Hunter proizvajal v Ukrajini. Zadeva je bila že skrajno blizu temu, da bi jo dejansko uporabili..................................... https://english.almayadeen.net/news/politics/russia-releases-documents-on-us-funded-bio-weapons-hunter-bi