Svet
3367 ogledov

Toliko branilcev še vztraja v Mariupolju, Putin spremenil taktiko

Mariupol eksplozija Epa
Pristaniško mesto na jugu Ukrajine se še vedno upira ruskim okupatorjem.

Ruski obrambni minister Sergej Šojgu je danes na srečanju z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom zatrdil, da je ukrajinsko pristaniško mesto Mariupolj z izjemo jeklarne Azovstal pod nadzorom ruskih sil, kar je Putin pozdravil.

"Preostale ukrajinske bojne enote so se zabarikadirale na območju industrijskega kompleksa jeklarne Azovstal," je povedal Šojgu na srečanju, ki so ga prenašali po televiziji.

Ukrajina - posnetek Svet Rusija predala Ukrajini predloge za končanje vojne

Putin je izrazil zadovoljstvo glede uspeha ruskih sil pri "osvoboditvi Mariupolja" in napovedal odlikovanje udeleženih vojaških sil, poroča nemška tiskovna agencija dpa. "Vsi so junaki," je dodal.

Ruski predsednik je še ukazal, da se jeklarne ne napade, ampak le še oblega, poroča ruska tiskovna agencija Tass. "Moramo razmisliti o ohranitvi življenj in zdravja naših vojakov in poveljnikov," je dejal. Šojgu je zagotovil, da je območje jeklarne v celoti blokirano in da jo bodo zavzeli v roku treh ali štirih dni.

Šojgu naj bi pred tem Putinu povedal še, da je na območju industrijskega kompleksa tovarne Azovstal, ki vključuje tudi obsežen podzemni bunker, še vedno okrog 2000 ukrajinskih borcev, poroča britanski BBC.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je ukrajinske enote, sestavljene iz marincev in pripadnikov bataljona Azov, ki je povezan s skrajno desnico, po navedbah BBC pohvalil, ker so se več tednov upirale ruskim napadom.

Andrij Jarmolenko Razpad prijateljstva Šport Ukrajinca skregana na smrt: "Bil je moj vzornik, zdaj je nula"

Predstavnika ukrajinske pogajalske delegacije sta pripravljena oditi v oblegano mesto Mariupolj na pogajanja o evakuaciji ljudi, je v sredo sporočil eden od njiju, svetovalec predsednika David Arahamija. Evakuacija iz Mariupolja v sredo sicer ni bila uspešna, saj so rešili le za štiri avtobuse ljudi, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Komentarjev 11
  • Avatar Ferenc
    Ferenc 08:14 22.april 2022.

    Ruski osvoboditelji še samo oblegajo...nacisti bodo sedaj spet po navodilih Zelenskega streljali le še v tilnike svojih

  • Avatar Syn
    Syn 13:54 21.april 2022.

    Pišete, da se upirajo Ruskim okupatorjem???? Ha,...ha..ha...ha... Vi pa ste res sramota od novinarjev. To kar se tam skriva, so še samo ostanki neonacističnih vodov, katerim že lepo ura tiktaka do njihovega britkega konca, ko bodo od njih ostali samo še rezervni deli.

  • Avatar luckyss
    luckyss 12:36 21.april 2022.

    Azovci in ostali se ne upajo na plano, ker jim je predaja PREPOVEDANA in je Zelenski izdal ukaz, da se strelja na tiste, ki bi se hoteli vdati..Po drugi strani pa Putin ne želi nepotrebnih dodatnih civilnih žrtev, ki jih ...prikaži večh držijo v zakloniščih kot talce..Torej bo počakal, da sami pridejo ven ali pa ostanejo notri..

Sorodne novice