Svet
9985 ogledov

Rusija predala Ukrajini predloge za končanje vojne

Ukrajina - posnetek Facebook
Ruska stran je predala Kijevu pisni predlog glede sporazuma za končanje spopadov, je danes sporočil govorec Kremlja Dmitrij Peskov. Podrobnosti glede predlogov ni razkril, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

"Naš osnutek dokumenta smo sedaj predali ukrajinski strani, v njem pa so absolutno jasne in podrobne formulacije," je povedal Dmitrij Peskov. Pojasnil je, da Kijevu niso predložili roka za odgovor na ponudbo. Obenem pa je dal jasno vedeti, da Moskva ni zadovoljna s trenutnim tempom pogajanj. "Večkrat smo že rekli, da si želimo več dinamičnosti od ukrajinske strani," je povedal Peskov. Kot je poudaril, je sedaj na potezi Ukrajina.

Pred tem je tiskovna predstavnica ruskega zunanjega ministrstva Maria Zaharova dejala, da Rusija ne zaupa več ukrajinskim pogajalcem, saj da stalno spreminjajo stališče in se ne držijo dogovorov.

Rusija in Ukrajina sta začeli pogajanja 28. februarja, štiri dni po začetku vojne. Rusija med drugim zahteva, da Ukrajina ostane nevtralna in se odreče regijam Lugansk in Doneck ter priznanje polotok Krim kot del Rusije. Kijev medtem vztrajno zavrača možnost, da bi se odrekel kakšnemu delu svojega ozemlja.

Vojna! Svet Ukrajinski poveljnik: "Pozivamo vas in iskreno prosimo..."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Avatar mahatma2
    mahatma2 11:41 22.april 2022.

    Kaj pa je bolj pomebno. življenja ljudi ali ozemlje , kjer živijo itak že v veliki večini samo Rusi. Vprašanje za Zelenskega , ki enako nor kot Putin ali pa na nek določen način še bolj.

  • Avatar Ferenc
    Ferenc 20:05 20.april 2022.

    Ne Janša bo...je potrdil Boris Tomašević, predujem pa bo a ne bo znal pojasniti od kod

  • Dusan12 18:31 20.april 2022.

    Premirje bo podpisal samHolob. Pravijo na necenzurirano si. Predujm so že dobili od Geni

Sorodne novice