Svet
7391 ogledov

Ukrajinski poveljnik: "Pozivamo vas in iskreno prosimo..."

facebook
"Morda živimo zadnje dneve, celo ure, " pa je dejal poveljnik ukrajinskih čet Sergej Volyn med ruskim obleganjem v Mariupolu,

Ruska vojska je v ponedeljek po navedbah ukrajinskih oblasti začela novo obsežno ofenzivo na vzhodu države. Glavni cilj ruske vojske je doseči preboj v regijah Doneck in Lugansk ter vzpostaviti nadzor nad Mariupoljem.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je sinoči dejal, da so "razmere v Mariupolu še vedno zelo težke, a brez večjih sprememb". Dodal je, da ruske sile blokirajo poskuse organiziranja humanitarnih koridorjev.  "Znatno se povečuje intenzivnost napadov v smeri Harkova, Donbasa in Dnepropetrovske regije," je dejal in obtožil Rusijo, da cilja na stanovanjske objekte in civiliste.

"Morda živimo zadnje dneve, celo ure, " pa je dejal poveljnik ukrajinskih čet Sergej Volyn med ruskim obleganjem v Mariupolu v sporočilu objavljenem na Facebooku. Poveljnik je pozval mednarodno skupnost, naj" jih " izvleče iz okoliškega mesta."

"Sovražnik je desetkrat številčnejši od nas "je dejal Volyn iz 36. mornariške brigade, zakopane na položajih pri železarni Azovstal v Mariupolu na jugovzhodu Ukrajine." Pozivamo in iskreno prosimo vse svetovne voditelje, da nam pomagajo. Prosimo jih, da nas izvlečejo in odpeljejo na ozemlje tretjih držav," je dodal.

Po njegovih besedah je v tovarni že več kot 500 ranjencev in več sto civilistov. 

Varnostni svet Združenih narodov je v torek ponovno razpravljal o humanitarnem položaju v Ukrajini in ponovno so se vrstili pozivi Rusiji, naj konča to nesmiselno vojno, zaradi katere je iz države doslej pobegnilo že pet milijonov ljudi, sedem milijonov pa jih je razseljenih znotraj Ukrajine.

Tiskovni predstavnik Pentagona John Kirby je dejal, da je Ukrajina dobila lovska vojaška letala in rezervne dele, ni pa povedal točno od kod, koliko in za kakšna letala gre. Pošiljka je prispela teden dni po tem, ko je ameriški predsednik Joe Biden napovedal paket vojaške pomoči Kijevu v višini 800 milijonov dolarjev.

.

Komentarjev 41
  • Idioti 22:27 22.april 2022.

    Poglejte pod obvezno ! Šokantno ! https://www.youtube.com/watch?v=zBfqp_cC2I4

  • Idioti 17:00 22.april 2022.

    Ajde se ti obes , tko boš najprej prišel tja in brez bolečin kamor si se namenil . Če stopiš pa na mino , boš pa še prej gor . Sam utihni , vedel si kam greš ,kva se zdaj ...prikaži večj cmeriš . No lahko se odločiš pa tudi za doživljenski dopust v Sibiriji !

  • cc86f94e82ee4c080fff3b6cc8ddf72896f3f747 18:12 20.april 2022.

    Za komentatorja Marka: in ker naj bi bil Krim "ruski", so po vasem dovoljena vsa grozosejstva????