Irak obsodil Nemko na smrt z obešanjem

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nemka se je pridružila IS, zdaj ji sledi smrtna kazen.
Oglej si celoten članek

Nemko, ki se je pridružila IS, so na smrtno kazen v Iraku obsodili včeraj; s tem je postala prva tuja džihadistka, ki ji je v tej državi dosojena smrtna kazen.

Neimenovana ženska maroškega porekla je na smrt z obešanjem obsojena zaradi logistične podpore vojakom ter sodelovanja v njihovih napadih, je povedal predstavnik iraškega Vrhovnega sodišča v Bagdadu Abdul-Sattar al-Birqdar.

Obsojena se na sodbo v roku 30-tih dni lahko še pritoži. Sodbe za javnost še ni utegnila pokomentirati, je pa že v času sojenja pozivala na ukinitev smrtne kazni v Iraku.

Terorizem Svarilo: "Evropa, vojaki IS so pripravljeni"

Predstavnik sodišča je povedal, da je obsojena priznala, da je odpotovala iz Nemčije v Sirijo in Irak, kjer se je pridružila IS s svojima dvema hčerkama, ki sta se poročili z vojakoma. Prijeta je bila v lanskem letu v Mosulu.

Gre za najmanj eno od štirih nemških džihadistk, ki so bile prijete v Iraku; med njimi je tudi Linda Wenzel, najstnica iz Dresdna. Nemške oblasti sicer ocenjujejo, da je okrog 950 nemških državljanov zapustilo državo, da bi se pridružilo bojem IS, petina tega naj bi predstavljale ženske.

Svet Nemški najstnici grozi smrt z obešenjem

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 18:30 23. Januar 2018.

    vidim da mi odgovarjate sami pesojebci,,, ko vas dobi v roke miro stenica ste ga najebali ,,,seveda v rit

  • 08:05 23. Januar 2018.

    Ljubljanski komunajzerski pesojebci bodo baje štrik donirali

  • 20:56 22. Januar 2018.

    vam povem lublanski pesojebci ,,oziroma smrdljivi komunajzerji, bodo še štrik donirali

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.