Svet
9724 ogledov

Irak obsodil Nemko na smrt z obešanjem

Zloraba Shutterstock
Nemka se je pridružila IS, zdaj ji sledi smrtna kazen.

Nemko, ki se je pridružila IS, so na smrtno kazen v Iraku obsodili včeraj; s tem je postala prva tuja džihadistka, ki ji je v tej državi dosojena smrtna kazen.

Neimenovana ženska maroškega porekla je na smrt z obešanjem obsojena zaradi logistične podpore vojakom ter sodelovanja v njihovih napadih, je povedal predstavnik iraškega Vrhovnega sodišča v Bagdadu Abdul-Sattar al-Birqdar.

Obsojena se na sodbo v roku 30-tih dni lahko še pritoži. Sodbe za javnost še ni utegnila pokomentirati, je pa že v času sojenja pozivala na ukinitev smrtne kazni v Iraku.

Teroristični napad v Manchestru Terorizem Svet Svarilo: "Evropa, vojaki IS so pripravljeni"

Predstavnik sodišča je povedal, da je obsojena priznala, da je odpotovala iz Nemčije v Sirijo in Irak, kjer se je pridružila IS s svojima dvema hčerkama, ki sta se poročili z vojakoma. Prijeta je bila v lanskem letu v Mosulu.

Gre za najmanj eno od štirih nemških džihadistk, ki so bile prijete v Iraku; med njimi je tudi Linda Wenzel, najstnica iz Dresdna. Nemške oblasti sicer ocenjujejo, da je okrog 950 nemških državljanov zapustilo državo, da bi se pridružilo bojem IS, petina tega naj bi predstavljale ženske.

Svet Nemški najstnici grozi smrt z obešenjem

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • stary1 18:30 23.januar 2018.

    vidim da mi odgovarjate sami pesojebci,,, ko vas dobi v roke miro stenica ste ga najebali ,,,seveda v rit

  • stary1 08:05 23.januar 2018.

    Ljubljanski komunajzerski pesojebci bodo baje štrik donirali

  • stary1 20:56 22.januar 2018.

    vam povem lublanski pesojebci ,,oziroma smrdljivi komunajzerji, bodo še štrik donirali