Izdal jih je nekdanji džihadistični borec

Foto: Profimedia
Protitestoristična operacija italijanske policije.
Oglej si celoten članek

Italijanska policija je danes v protiteroristični operaciji aretirala 15 ljudi, ki so osumljeni podpihovanja terorizma in tihotapljenja ljudi. Na čelu skupine je bil tunizijski državljan, ki je še na begu, je po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA sporočila policija.

Aretacije se potekale v več delih države, med drugim v Lombardiji in na Siciliji.

Skupina, v kateri so bili državljani držav severne Afrike, je med drugim organizirala potovanja med Tunizijo in Sicilijo s hitrimi motornimi čolni, za katera so morali migranti odšteti 2500 evrov. Prav tako se je skupina ukvarjala s tihotapljenjem cigaret.

Preiskava proti skupini se je začela, ko je nekdanji džihadistični borec v zaporu v Genovi začel sodelovati z italijanskim pravosodjem, še navaja APA.

Slovenija Slovensko-albanska naveza tihotapila ljudi s prepovedjo vstopa v schengen

V Priporu V Slovenijo pretihotapil tujce in zaslužil 200.000 evrov

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.