Izglasovana preložitev brexita

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Britanski poslanci so danes podprli preložitev brexita in novo glasovanje o ločitvenem sporazumu, ki so ga že dvakrat zavrnili.
Oglej si celoten članek

Za predlog vlade za preložitev izstopa iz EU, ki je sicer predviden 29. marca, je glasovalo 412 poslancev, 202 sta bila proti.

Vladni predlog, ki ga je potrdila poslanska zbornica, predvideva odlog brexita in tudi vnovično glasovanje o ločitvenem sporazumu z EU.

Določa namreč, da bo vlada, če bo parlament do 20. marca potrdil ločitveni sporazum, zaprosila EU za enkratno preložitev brexita do 30. junija. Če tega ne bodo storili, bo morala na vrhu EU, ki se začne 21. marca, podati jasen razlog za preložitev in koliko časa bo trajala.

Poslanci so preložitev brexita izglasovali, potem ko so v torek že drugič zavrnil ločitveni sporazum z EU, v sredo pa so se izrekli proti temu, da bi Velika Britanija iz EU izstopila brez dogovora.

Svet Britanski poslanci zavrnili sporazum o brexitu

Avto Nov šok za Britance: brexit bo močno podražil avtomobile

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 05:46 15. Marec 2019.

    A te sploh vejo kaj bi radi, EU jih naj vrže ven pa je, brez dogovora

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.