Svet
949 ogledov

Izglasovana preložitev brexita

Brexit zastavica velika britanija Profimedias
Britanski poslanci so danes podprli preložitev brexita in novo glasovanje o ločitvenem sporazumu, ki so ga že dvakrat zavrnili.

Za predlog vlade za preložitev izstopa iz EU, ki je sicer predviden 29. marca, je glasovalo 412 poslancev, 202 sta bila proti.

Vladni predlog, ki ga je potrdila poslanska zbornica, predvideva odlog brexita in tudi vnovično glasovanje o ločitvenem sporazumu z EU.

Določa namreč, da bo vlada, če bo parlament do 20. marca potrdil ločitveni sporazum, zaprosila EU za enkratno preložitev brexita do 30. junija. Če tega ne bodo storili, bo morala na vrhu EU, ki se začne 21. marca, podati jasen razlog za preložitev in koliko časa bo trajala.

Poslanci so preložitev brexita izglasovali, potem ko so v torek že drugič zavrnil ločitveni sporazum z EU, v sredo pa so se izrekli proti temu, da bi Velika Britanija iz EU izstopila brez dogovora.

Brexit zastavica velika britanija Svet Britanski poslanci zavrnili sporazum o brexitu Porsche 718 T Avto Nov šok za Britance: brexit bo močno podražil avtomobile

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Avatar jezeran
    jezeran 05:46 15.marec 2019.

    A te sploh vejo kaj bi radi, EU jih naj vrže ven pa je, brez dogovora

  • Avatar Lorrikalla
    Lorrikalla 00:38 15.marec 2019.

    Želite najti žensko za eno noč? Dobrodošli v == >> www.3xDate.top

Sorodne novice