Skrivnostni sestanek s Putinom

Foto: Epa
Foto: Epa
Izraelski premier Naftali Bennett se je v Moskvi nepričakovano sestal z ruskim predsednikom z Vladimirjem Putinom.
Oglej si celoten članek

Izraelski premier Naftali Bennett se je v soboto v Kremlju sestal z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom. Bennett, religiozni Jud, je v Rusijo poletel v nasprotju s pravili Šabata, ki je dan za počitek, saj judovstvo to dovoljuje, če je cilj ohraniti človeško življenje, je dejal njegov tiskovni predstavnik. Namen obiska je bil pogovor o ukrajinski krizi, je javnosti sporočil njegov tiskovni predstavnik.

Moskva S tem zakonom Rusi odgovarjajo za sankcije

Izrael, kjer živi precejšnja populacija ruskih priseljencev, se je ponudil kot posrednik v sporu med Rusijo in Ukrajino. Obisk izraelskega premierja je precej zanimiv, saj je Izrael tesna zaveznica ZDA. Izraelci v upanju, da bodo pomagali ublažiti krizo, vseeno skušajo ohraniti komunikacijo z Moskvo, pa čeprav uradniki pred sestankom nisi bili optimistični glede preboja dogodkov v Ukrajini.

Izrael se omenja kot morebiten posrednik glede vojne v Ukrajine. Dpa navaja medijska poročila, da naj bi ga za posredovanje pri pogajanjih med Rusijo in Ukrajino pred nekaj dnevi zaprosil Zelenski.

Pogovor naj bi glede na navedbe iz kroga izraelskega premierja trajal tri ure. Benet naj bi se sicer uskladil z ZDA, Nemčijo in Francijo in bil tudi "v stalni komunikaciji z Ukrajino", navaja nemška tiskovna agencija dpa.

Po srečanju s Putinom se je po telefonu pogovarjal še z Zelenskim, nato pa se je odpravil v Berlin. Tam ga na pogovorih o Ukrajini še danes zvečer pričakuje kancler Scholz, so po poročanju tujih tiskovnih agencij potrdili v Benetovem uradu.

Postavil mejo Putin o katastrofalnih posledicah za Evropo

Izrael se tudi zaveda vojaške podpore Moskve predsedniku Bašarju al Asadu v sosednji Siriji, kjer Izrael redno napada vojaške cilje Irana in Hezbolaha. Stiki z Moskvo preprečujejo, da bi ruske in izraelske sile izmenjale ogenj.
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 03:53 6. Marec 2022.

    Če ste pozorni, boste videli, da se Izrael izogiba besedi "vojna" in uporablja izraze kot so "posredovanje", podobno kot Putin....To …

  • 22:45 5. Marec 2022.

    tole postaja naravnost smesno. narod, ki redno izvaja genocid v gazi, bo sel za posrednika med rusijo, ki je izvedla …

  • 22:33 5. Marec 2022.

    Zelenski žid je prosil svoje žide, da se vmešajo v pregovore s Putinom.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.