Svet
10000 ogledov

Skrivnostni sestanek s Putinom

Izrael nova vlada Naftali Benet Epa
Izraelski premier Naftali Bennett se je v Moskvi nepričakovano sestal z ruskim predsednikom z Vladimirjem Putinom.

Izraelski premier Naftali Bennett se je v soboto v Kremlju sestal z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom. Bennett, religiozni Jud, je v Rusijo poletel v nasprotju s pravili Šabata, ki je dan za počitek, saj judovstvo to dovoljuje, če je cilj ohraniti človeško življenje, je dejal njegov tiskovni predstavnik. Namen obiska je bil pogovor o ukrajinski krizi, je javnosti sporočil njegov tiskovni predstavnik.

protesti Rusija Moskva Svet S tem zakonom Rusi odgovarjajo za sankcije

Izrael, kjer živi precejšnja populacija ruskih priseljencev, se je ponudil kot posrednik v sporu med Rusijo in Ukrajino. Obisk izraelskega premierja je precej zanimiv, saj je Izrael tesna zaveznica ZDA. Izraelci v upanju, da bodo pomagali ublažiti krizo, vseeno skušajo ohraniti komunikacijo z Moskvo, pa čeprav uradniki pred sestankom nisi bili optimistični glede preboja dogodkov v Ukrajini.

Izrael se omenja kot morebiten posrednik glede vojne v Ukrajine. Dpa navaja medijska poročila, da naj bi ga za posredovanje pri pogajanjih med Rusijo in Ukrajino pred nekaj dnevi zaprosil Zelenski.

Pogovor naj bi glede na navedbe iz kroga izraelskega premierja trajal tri ure. Benet naj bi se sicer uskladil z ZDA, Nemčijo in Francijo in bil tudi "v stalni komunikaciji z Ukrajino", navaja nemška tiskovna agencija dpa.

Po srečanju s Putinom se je po telefonu pogovarjal še z Zelenskim, nato pa se je odpravil v Berlin. Tam ga na pogovorih o Ukrajini še danes zvečer pričakuje kancler Scholz, so po poročanju tujih tiskovnih agencij potrdili v Benetovem uradu.

Vladimir Putin, Ukrajina, Rusija, TV nagovor Postavil mejo Svet Putin o katastrofalnih posledicah za Evropo

Izrael se tudi zaveda vojaške podpore Moskve predsedniku Bašarju al Asadu v sosednji Siriji, kjer Izrael redno napada vojaške cilje Irana in Hezbolaha. Stiki z Moskvo preprečujejo, da bi ruske in izraelske sile izmenjale ogenj.
 

 
Komentarjev 5
 • Avatar Sreten Lukić
  lluckyss 03:53 06.marec 2022.

  Če ste pozorni, boste videli, da se Izrael izogiba besedi "vojna" in uporablja izraze kot so "posredovanje", podobno kot Putin....To jasno kaže kam pes moli.. Očitno Izraelci razmišljajo daljnoročno, saj je Putin naročil administraciji, da analizira vse ukrepe in pozive ...prikaži več posameznih vlad, zaradi ruskih protiukrepov ...Janez hvala, da si zajebal vse kar se je zajebat dalo..

 • jakec1575 22:45 05.marec 2022.

  tole postaja naravnost smesno. narod, ki redno izvaja genocid v gazi, bo sel za posrednika med rusijo, ki je izvedla genocid v čečeniji in siriji, ter je na meji genocida v ukrajini in zda, ki so izvedle svojevrsten genocid v ...prikaži več iraku, ter ukrajino, ki naj bi (nedokazano9 izvedla genocid nad rusi v donbassu. peceni smo

 • jozicamurn 22:33 05.marec 2022.

  Zelenski žid je prosil svoje žide, da se vmešajo v pregovore s Putinom.

Sorodne novice