Izredno stanje za hrvaške policiste

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
O identičnih dogodkih poročajo iz malodane vse države.
Oglej si celoten članek

Iz Hrvaške danes poročajo o številnih prijavah o domnevno podtaknjenih eksplozivnih napravah, zaradi katerih so potekale in še potekajo evakuacije. Grožnje z bombami so po 9. uri zjutraj med drugim prispele na več sodišč po državi, nato so se razširile še na nakupovalna središča. V sporočilih naj bi grozili tudi hrvaški vladi, poročajo hrvaški mediji.

Hrvaška tiskovna agencija Hina navaja zagrebško policijo, ki je uradno potrdila, da je po 9. uri zjutraj prejela obvestila o več eksplozivnih napravah. Zaenkrat še preverjajo, ali so lažne.

Regionalna televizija N1 je že zjutraj poročala o grožnji s podtaknjeno bombo na vrhovnem sodišču, zaradi katere so evakuirali vse zaposlene. Spletni portal index.hr zdaj poroča o podobnih grožnjah na več sodiščih, ne le v Zagrebu, ampak med drugim tudi v Varaždinu, Dubrovniku, Splitu in Puli. Tudi tam potekajo evakuacije.

"Na sodišču je podstavljena bomba. Zrušili bomo vlado Republike Hrvaške. Nismo v vojni z navadnimi državljani. prosimo, zapustite poslopje. Nočemo smrti. Cilj - uničevanje zgradb. Prosim, ne ignorirajte tega. Naša opozorila," po pisanju lokalnega časnika Dubrovački vjesnik piše v sporočilu, ki je prispelo na županijsko sodišče v Dubrovniku. Pod njim je podpis Resistance.

Sumljivo pisemsko pošiljko, v kateri so bile živalske oči ter "tekočina karakteristične barve", je sicer v petek prejelo ukrajinsko veleposlaništvo na Hrvaškem, pa tudi vrsta drugih ukrajinskih veleposlaništev in konzulatov, med drugim v Italiji, Avstriji, Španiji, na Poljskem, Madžarskem in Nizozemskem.

Promet Vozniki, pozor. Pričakujte več policijskih kontrol. Hrvaška Grozljivka v Splitu: Prijeli pobeglega voznika

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 16:30 5. December 2022.

    pa kaj je z vami, miklavž je poslal darila. enim pomarančo, drugim pa paradajzarico.

  • 15:06 5. December 2022.

    Končno so se eni spomnili, da je za vse tole sranje z inflacijo in draginjo v vseh segmentih kriva kokainarska …

  • 14:03 5. December 2022.

    In spet zraven mešate Ukrajino!!! Pa koji kurac vam je!!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.