Svet
58798 ogledov

Izredno stanje za hrvaške policiste

Hrvaška policija Dusko Marusic/PIXSELL
O identičnih dogodkih poročajo iz malodane vse države.

Iz Hrvaške danes poročajo o številnih prijavah o domnevno podtaknjenih eksplozivnih napravah, zaradi katerih so potekale in še potekajo evakuacije. Grožnje z bombami so po 9. uri zjutraj med drugim prispele na več sodišč po državi, nato so se razširile še na nakupovalna središča. V sporočilih naj bi grozili tudi hrvaški vladi, poročajo hrvaški mediji.

Hrvaška tiskovna agencija Hina navaja zagrebško policijo, ki je uradno potrdila, da je po 9. uri zjutraj prejela obvestila o več eksplozivnih napravah. Zaenkrat še preverjajo, ali so lažne.

Regionalna televizija N1 je že zjutraj poročala o grožnji s podtaknjeno bombo na vrhovnem sodišču, zaradi katere so evakuirali vse zaposlene. Spletni portal index.hr zdaj poroča o podobnih grožnjah na več sodiščih, ne le v Zagrebu, ampak med drugim tudi v Varaždinu, Dubrovniku, Splitu in Puli. Tudi tam potekajo evakuacije.

"Na sodišču je podstavljena bomba. Zrušili bomo vlado Republike Hrvaške. Nismo v vojni z navadnimi državljani. prosimo, zapustite poslopje. Nočemo smrti. Cilj - uničevanje zgradb. Prosim, ne ignorirajte tega. Naša opozorila," po pisanju lokalnega časnika Dubrovački vjesnik piše v sporočilu, ki je prispelo na županijsko sodišče v Dubrovniku. Pod njim je podpis Resistance.

Sumljivo pisemsko pošiljko, v kateri so bile živalske oči ter "tekočina karakteristične barve", je sicer v petek prejelo ukrajinsko veleposlaništvo na Hrvaškem, pa tudi vrsta drugih ukrajinskih veleposlaništev in konzulatov, med drugim v Italiji, Avstriji, Španiji, na Poljskem, Madžarskem in Nizozemskem.

avtocestna policija Promet Slovenija Vozniki, pozor. Pričakujte več policijskih kontrol. Hrvaška Svet Grozljivka v Splitu: Prijeli pobeglega voznika

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • rd2dmk2 16:30 05.december 2022.

    pa kaj je z vami, miklavž je poslal darila. enim pomarančo, drugim pa paradajzarico.

  • Avatar bobnar53
    bobnar53 15:06 05.december 2022.

    Končno so se eni spomnili, da je za vse tole sranje z inflacijo in draginjo v vseh segmentih kriva kokainarska mafija gospoda Zelenkota in njegovih nazzi klovnov!!

  • Avatar pantani
    pantani 14:03 05.december 2022.

    In spet zraven mešate Ukrajino!!! Pa koji kurac vam je!!!