Svet
936 ogledov

Grozljivka v Splitu: Prijeli pobeglega voznika

Hrvaška policija
Namerno zbil 20-letnega policista in pobegnil.

Kot smo poročali, v sredo je v središču Splita 29-letni voznik Ivan Božić namerno zbil 20-letnega policista. Kot je sporočila splitska policija, je mladi policist med nadzorom in kontrolo prometa izdal ukaz za ustavitev avtomobila, vendar ga voznik ni upošteval, temveč je nadaljeval vožnjo z nezmanjšano hitrostjo. Pri tem je z avtom trčil v policista, nato pa pobegnil. 

Policist je bil hudo poškodovan, v splitskem kliničnem centru so se borili za njegovo življenje. Njegovo stanje je zdaj stabilno, ima pa hude poškodb več organov, predvsem v prsnem košu. 

Voznik je z mesta nesreče pobegnil, stekla je obsežna akcija, sina je k temu, da se javi policiji, prek medijev pozival celo njegov oče. Prijeli so ga včeraj popoldne v stanovanju v Solinu, z njim pa še tri osebe, domnevno njegove prijatelje, ki so mu pomagali na begu, poroča hrvaška radiotelevizija HRT na svojem portalu.

Policiji je že znan zaradi niza prekrškov. Če ga bodo obtožili zaradi poskusa umora, mu grozi od deset do 40 let zapora.

Ubežnika so našli po objavi njegove fotografije, že pred tem pa so na podlagi fotografije našli tudi njegov črni golf.

split Svet Grozljivka v Splitu: "Sina pozivam, naj se preda" Split Svet Izredne razmere v Splitu, policisti ustavljajo vsa vozila

dezurni@tyria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 14:36 02.december 2022.

    S takimi je treba brez milosti...!