Svet
9454 ogledov

Izredne razmere v Splitu, policisti ustavljajo vsa vozila

Hrvaška policija
S splitsko-dalmatinske policijske uprave so sporočili, da želijo razčistiti situacijo in na ulice prinesti mir.

V Splitu in okolici poteka intenzivno iskanje voznika, ki je včeraj nekaj pred eno uro zjutraj namerno povozil 20-letnega policista, ki ga je skušal ustaviti v rutinskem nadzoru cestnega prometa. Voznik je namreč kljub ukazu policista, naj ustavi, nadaljeval vožnjo in trčil v drugega policista ter se nato odpeljal s kraja nesreče.

Policija je včeraj tekom dneva tudi objavila fotografijo črnega golfa in 29-letnega voznika, čigar indentiteto so ugotovili tekom dneva. Policisti na širšem območju Splita na številnih nadzornih točkah ustavljajo avtomobile, zaradi česar so nastajale večkilometrske kolone, in iščejo pobeglega voznika Ivana Božića. Obkolili so tudi njegovo družinsko hišo, kjer so našli njegov avtomobil, poroča hrvaški Dnevnik.

Včeraj v večernih urah je policija sporočila, da so iskalno akcijo razširili tudi na sosednjo Šibeniško-kninsko županijo.

Načelnik splitsko-dalmatinske policijske uprave Slobodan Marendić je sinoči dejal, da so v iskanju angažirane vse operativne sile. "Vključene so vse policijske enote in danes želimo razčistiti situacijo in na ulice prinesti mir," je dodal.

"Sinoči ob 00.50 je oseba z vozilom trčila v policista. To zagotovo ni značilnost običajnega vsakdana na splitskih ulicah. Zaradi tega menimo, da je oseba nevarna. Vztrajali bomo pri iskanju, tudi če traja vso noč in ves dan ali kolikor dolgo bo trajala,'' je poudaril Marendić.

Poškodovani policist še vedno v življenjski nevarnosti

Poškodovanega policista so po nesreči prepeljali v splitski klinični center, kjer so sporočili, da je stabilen, da pa se zdravniki na intenzivnem oddelku še vedno borijo za njegovo življenje. Ima namreč hude poškodbe več organov, predvsem v prsnem košu.

S policije so še sporočili, da so o primeru obvestili županijskega državnega tožilca.

dezurni@styria-media.si

policijska kontrola Split Svet Namerno trčil v 20-letnega policista, ki se bori za življenje Avto v jarku. Slika je simbolična. Slovenija Grozljivka: 20-letnik namerno trčil v policiste

 

Komentarjev 2
  • Avatar pantani
    pantani 09:29 01.december 2022.

    "Poškodovanega policista so po nesreči prepeljali v splitski klinični center, kjer so sporočili, da je stabilen, da pa se zdravniki na intenzivnem oddelku še vedno borijo za njegovo življenje." Tole ne pije vode,če si stabilen,pomeni,da nisi več ogrožen!!!