Južna Koreja in ZDA začeli vojaške vaje letalskih sil

Foto: EPA
Foto: EPA
Na vajah sodeluje več kot 230 letal in 12.000 vojakov.
Oglej si celoten članek

Južnokorejska in ameriška vojska sta danes začeli vojaške vaje letalskih sil, na katerih sodeluje več kot 230 letal in 12.000 vojakov. Severna Koreja, ki je minuli teden izvedla preizkus balistične rakete, je v nedeljo opozorila, da so vaje provokacija, ki bo sprožila samo še hujše povračilne ukrepe.

Južna Koreja in ZDA sta petdnevne vojaške vaje, ki so največje tovrstne do zdaj, načrtovali še pred severnokorejsko izstrelitvijo rakete, poročajo tuje tiskovne agencije.

Opozorila "Nova raketa je pošast"

Po navedbah južnokorejskih medijev na vajah sodelujeta tudi dva nadzvočna bombnika dolgega dosega B-1 Lancer. Med vajami bodo med drugim simulirali natančne zračne napade po navideznem severnokorejskem jedrskem in raketnem napadu.

Severnokorejska vojska je minuli teden izstrelila medcelinsko balistično raketo, ki je po navedbah strokovnjakov letela najdlje od vseh severnokorejskih raket do zdaj, čeprav dvomijo v trditve režima v Pjongjangu, da bi lahko nosila jedrsko konico.

Nepredvidljivo "Rade se zgodijo kakšne vojaške avanture"

Južna Koreja in ZDA redno izvajata vojaške vaje na Korejskem polotoku. V Pjongjangu vsakič ostro protestirajo, češ da gre za priprave na napad na Severno Korejo.

Grožnja "Smo jedrska sila in lahko napademo ZDA"

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.