Katalonija bo samostojnost razglasila v prihodnjih dneh

Foto: Profimedia
Katalonska regionalna vlada opozarja: Posredovanje Španije bi bila napaka.
Oglej si celoten članek

Predsednik katalonske regionalne vlade Carles Puigdemont je v pogovoru za britanski BBC napovedal, da bo Katalonija neodvisnost razglasila v prihodnjih dneh. Vlada bo "ukrepala ob koncu tedna ali v začetku prihodnjega tedna". Hkrati je opozoril, da bi bilo morebitno posredovanje vlade v Madridu napaka.

Svet Španski kralj: Razmere v Španiji so zelo resne

Puigdemont je tudi potrdil, da trenutno ni nobenih stikov med špansko in katalonsko vlado. To je bil njegov prvi pogovor po nedeljskem referendumu in le tik pred tem, ko je imel španski kralj Felipe VI. televizijski nagovor narodu, poroča BBC.

Nove podrobnosti Vrgli so jo po stopnicah, jo grabili za oprsje

Španski kralj je v torek v prvem odzivu na dogajanje ob referendumu o neodvisnosti Katalonije dejal, da katalonski voditelji delujejo "povsem zunaj vladavine prava in demokracije". Kot je dodal, je treba obraniti ustavni red Španije.

Posnetek Solze policistov v Kataloniji

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 12:49 6. Oktober 2017.

    se*

  • 12:48 6. Oktober 2017.

    Kot mi, ki smo "arijska rasa" in smo želeli biti nekaj več od drugih smo postali "germani" in nismo več …

  • 11:17 4. Oktober 2017.

    Bravo... vsaka vam čast. Pogum in samo naprej... kot mi v 91.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.