Svet
17914 ogledov

Vrgli so jo po stopnicah, jo grabili za oprsje

Policijsko nasilje v Kataloniji Youtube
Ena izmed žrtev policijskega nasilja opisuje svojo izkušnjo. Zlomili so ji prste na rokah.

Po zadnjih podatkih je 893 ljudi, žrtev policijskega nasilja na nedeljskem referendumu v Kataloniji, je poiskalo zdravniško pomoč. Kot je znano, zvezna in madridska policija je v polni opremi nasilno skušala preprečiti Kataloncem, da bi svoje želje izrazili na referendumskih lističih.

Med številnimi posnetki policijskega nasilja, ki se že od nedelje naprej širijo po družabnih omrežjih, je tudi posnetek nasilja nad mlado Katalonko Marto Torrejillas. Svoj glas je skušala oddati na Inštitutu Pau Claris v Barceloni; na posnetku se vidi, kako jo policisti na silo vlečejo po tleh hodnika, po stopnicah proti izhodu. Katalonka se jasno upira in kriči, poroča RT.

Svojo izkušnjo je Katalonka opisala na Twitterju: "Zlomili so mi prste, enega po enega. Na sredini stopnic, kjer mi je majica zlezla preko oprsja, sta me policista grabila za prsi in se pri tem smejala," izkušnjo opisuje mlada Katalonka.

Katalonija demonstracije spopad s policijo Posnetek Svet Solze policistov v Kataloniji

Protesti proti nedeljskemu nasilju

V Kataloniji medtem danes protestirajo proti policijskemu nasilju na nedeljskem referendumu s cestnimi blokadami, shodi in drugimi oblikami protestov v okviru splošne stavke. Po navedbah katalonskih prometnih organov so zaradi 24 različnih protestov blokirane številne ceste in avtoceste in nastajajo zastoji, dolgi do 10 kilometrov, poroča STA.

Protesti v Kataloniji | Avtor: Epa Epa

V katalonski prestolnici Barcelona naj bi stavka javnega prometa trajala skoraj ves dan. V znak podpore splošni stavki je trening odpovedal tudi nogometni klub Barcelona, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Ob 11. uri po lokalnem času naj bi protestniki položili cvetje pred vse javne zgradbe, ki so bile v nedeljo tarča policijskega "napada".

Med glavnimi pobudniki splošne stavke zaradi hudih kršitev pravic in svoboščin so glavna sindikata UGT in CCOO ter vplivna neodvisnosti naklonjena civilnodružbena organizacija Katalonska narodna skupščina (ANC).

Protesti v Kataloniji | Avtor: Epa Epa

pep guardiola Guardiola Šport "Španija bo želela prikriti, a svet bo pokazal resnico"

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
  • jozicamurn 12:42 05.oktober 2017.

    Če bo Slovenija naredila to kar govori stari prdec Rupel in priznala "Katalonijo", smo si sami sebi skočili v zaslužek in v slabe vode, kjer nam bodo Španci zelo zamerili, sama "Katalonija" pa nam ne pomeni NIČ. Kdaj bo ta ...prikaži več stari prdec Rupel in kdaj bo stari smrduh Kacin že šel iz položaja in nehal delati gorje tako Slovencem kot našim bratskim narodom? Stari prekleti komunajzerji, zaradi katerih smo nazadovali za najmanj 20 let, ko nas takšni vodijo.

  • Avatar AtaAufbiks
    AtaAufbiks 20:11 04.oktober 2017.

    Še en dokaz, da so policaji oboroženi psihopati in povsod so isti!

  • Avatar čavez
    čavez 20:57 03.oktober 2017.

    Da si ne boste delali iluzij naši panduri niso nič boljši.

Sorodne novice