Svet
713 ogledov

Katalonija bo samostojnost razglasila v prihodnjih dneh

Katalonija protest
Katalonska regionalna vlada opozarja: Posredovanje Španije bi bila napaka.

Predsednik katalonske regionalne vlade Carles Puigdemont je v pogovoru za britanski BBC napovedal, da bo Katalonija neodvisnost razglasila v prihodnjih dneh. Vlada bo "ukrepala ob koncu tedna ali v začetku prihodnjega tedna". Hkrati je opozoril, da bi bilo morebitno posredovanje vlade v Madridu napaka.

Referendumski dan v Kataloniji Svet Španski kralj: Razmere v Španiji so zelo resne

Puigdemont je tudi potrdil, da trenutno ni nobenih stikov med špansko in katalonsko vlado. To je bil njegov prvi pogovor po nedeljskem referendumu in le tik pred tem, ko je imel španski kralj Felipe VI. televizijski nagovor narodu, poroča BBC.

Policijsko nasilje v Kataloniji Nove podrobnosti Svet Vrgli so jo po stopnicah, jo grabili za oprsje

Španski kralj je v torek v prvem odzivu na dogajanje ob referendumu o neodvisnosti Katalonije dejal, da katalonski voditelji delujejo "povsem zunaj vladavine prava in demokracije". Kot je dodal, je treba obraniti ustavni red Španije.

Katalonija demonstracije spopad s policijo Posnetek Svet Solze policistov v Kataloniji

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • jozicamurn 12:49 06.oktober 2017.

    se*

  • jozicamurn 12:48 06.oktober 2017.

    Kot mi, ki smo "arijska rasa" in smo želeli biti nekaj več od drugih smo postali "germani" in nismo več "slovani". Kaj pa pribijaš. Rupel in Kacin-ska mafija pa so nas zadolžili in uvrstili med največje izdajalce lastnih bratskih narodov ...prikaži več in v po domače povedano Koroško-Nemške-Severno Ameriške hlapce brez svojega "jaz". Ne naredimo napako in podpirajmo integriteto Španije v celoti, ker dolgoročno gledano bi s podpora bogatim "wannabe something else" Kataloncem vrnila v naš ksiht kot boomerang.

  • maresem 11:17 04.oktober 2017.

    Bravo... vsaka vam čast. Pogum in samo naprej... kot mi v 91.

Sorodne novice