Kdo je lepotica, ki naj bi okužila Trumpa?

Foto: Epa
Foto: Epa
Ameriški predsednik Donald Trump in njegova žena Melania sta v petek oznanila, da sta pozitivna na koronavirus. Kdo je ženska, ki naj bi virus prenesla na Trumpa?
Oglej si celoten članek

Ameriškemu predsednik in prva dama Melania Trump sta bila pozitivna po testiranju na novi koronavirus. To se je zgodilo kmalu po tem, ko je Hope Hicks, ena najbolj tesnih Trumpovih pomočnic, prav tako prejela pozitiven test na krono.

Okužil se je po tem, ko je bila v torek s Trumpom na razpravi Air Force One v Clevelandu in v sredo še na letu na predvolilni shod v Minnesoto.

Okužba s covidom Stroka opozarja: Trump spada med najbolj ogrožene

Po poročanju Bloomberga se je Hicksova v Minnesoti počutila slabo, zato se je v sredo na letu proti Washingtonu odločila za samoizolacijo. Trump je v četrtek dejal, da z Melanijo čakata na rezultate testov, potem ko je bil test pri Hicksovi pozitiven.

Foto: Epa Hope Hicks

Kdo je Hope Hicks?

31-letna Hicksova je začela delo pri Trumpu leta 2014. Diplomirala je iz angleščine in je nekdanja manekenka.

Čeprav je izredno privlačna, p poznavalci trdijo, da je tudi prava komunikacijska strokovnjakinja. Njen oče je regionalni izvršni direktor znanega ameriškega podjetja za odnose z javnostmi Ogilvy Public Relations Worldwide, od leta 2010 do 2015 pa je bil tudi izvršni direktor ameriške nacionalne nogometne lige. Odraščala je v Greenwichu v Connecticutu, kjer je končala srednjo šolo.

Covid-19 Dokazana neverjetna resnica glede Trumpa in korone

V prostem času je bila manekenka in je posnela reklamo za Ralpha Laurena ter se leta 2005 znašla na naslovnici revije The Girl. Leta 2010 je diplomirala iz angleščine na Univerzi Southern Methodist University. Od takrat se je njena poklicna kariera izstrelila proti Beli hiši. Prvo službo je dobila v newyorški Zeno Group, a se je leta 2012 preselila v Hiltzik Strategies, potem ko je na Super Bowlu spoznala lastnika podjetja. Takoj je začela delati za njegovo stranko, Ivanko Trump in njeno modno linijo, kmalu pa se je začela pojavljati tudi na drugih prireditvah, ki jih je organizirala družina Trump.

Foto: Epa Hope Hicks

Hicksova je nato začel delati za Donalda Trumpa, ki jo je v začetku leta 2015 imenoval za tajnico svoje predsedniške kampanje. Ugiba se, da je ravno prek Trumpove hčerke Ivanke postala svetovalka ameriškega predsednika. Vsak dan se je odzvala na več kot 250 poizvedb in elektronskih sporočil ter sprejemala odločitve o tem, kateri novinarji se bodo z njim pogovarjali in kateri ne.

Okužba Trumpa Kaos v ZDA. Številne špekulacije, vprašanja, kaj bo z volitvami ...

Po zmagi Trumpa na volitvah, ko je novembra leta 2016 premagal Hillary Clinton, je bila Hicksova imenovana za direktorico strateških komunikacij v novi upravi, avgusta leta 2017 pa je postala začasni direktor komunikacij v Beli hiši. Nasledila je Anthonyja Scaramuccija, ki je bil odpuščen po samo desetih dneh dela. Najprej ga je zamenjala, ko je začel bolniški stalež, kmalu pa je v celoti prevzela njegovo službo.

Foto: Epa Hope Hicks

Takrat je bila stara 28 let in je bila najmlajša oseba v zgodovini Bele hiše, ki je zasedla omenjeni položaj, ki ga je leta 1969 kot prvi uvedel takratni predsednik Richard Nixon. Februarja leta 2018 je Hicksova odstopil z vodilnega položaja za komunikacije Bele hiše.
Svoj odstop je napovedala po tem, ko je devet ur preživela na zaprti seji kongresnega obveščevalnega odbora, ki je preiskoval domnevno vmešavanje Rusije v predsedniške volitve leta 2016.

Covid-19 Trumpa so s helikopterjem odpeljali v bolnišnico

Februarja letos se je vrnila v predsednikovo ekipo, Trump in Kushner naj bi jo nagovarjala, da jo potrebujeta za novembrske volitve. Trump svoji "Hopie", kakor jo ljubkovalno kličejo, poleg neobstoječe funkcije daje tudi primerno plačo, zato Hicksova domov prinese približno 15.000 evrov na mesec.
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 22:37 3. Oktober 2020.

    komentatorji. po vase je zenska lahko uspesna, le ce fafa. :) mislim da to pove vec o vas, kot o …

  • 21:37 3. Oktober 2020.

    donald, a je bil dober faf?

  • 17:21 3. Oktober 2020.

    Dobre bejbe izbira ta senilni starček. Vsaj za to ima talent, oziroma denar.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.