Kim se hvali z novo nevarnostjo

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Severnokorejski mediji poročajo, da je predsednik obiskal kraj, kjer testirajo novo visokotehnološko orožje.
Oglej si celoten članek

Kim Jong-un je osebno nadzoroval preizkus novega visokotehnološkega orožja, s katerim "dokazujejo hitrorastoče obrambne sposobnosti", so poročali tamkajšnji mediji. Orožje testira severnokorejska akademija za znanost nacionalne obrambe.

Gre za prvo omembo razvijanja novega orožja v Severni Koreji od začetka letošnjega leta, ki bi utegnila zopet poslabšati odnose med Pjongjangom in Washingtonom.

Ameriški predsednik Donald Trump je svoj vrh s Kimom junija v Singapurju označil za velik uspeh, kasneje pa tvitnil, da je severnokorejske jedrske nevarnosti konec. Svoje kritike sproti opozarja, da Severna Koreja od vrha s Kimom ni izvedla nobenega oborožitvenega preizkusa. Glede na uradne medije v Pjongjangu je do tega zdaj prišlo.

"Današnji rezultati dokazujejo upravičenost naše politike, ki se osredotoča na razvoj znanosti in tehnologije, s katero bi se lahko ubranili, hkrati pa vsem v regiji dokazujemo svoje hitrorastoče obrambne sposobnosti," je po včerajšnjem poskusu izjavil Kim.

Washington se je na poročanje severnokorejskih medijev odzval s sporočilom, da "ostaja prepričan, da bodo obljube, ki sta si jih dala voditelja v Singapurju, obdržale".

Jalove obljube Kim se potihem še vedno smeji

Rodmanov zlom "Grozili so mi s smrtjo. Kim Jong-un je otrok"

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.