Svet
13541 ogledov

"Grozili so mi s smrtjo. Kim Jong-un je otrok"

Dennis Rodman Epa
Nedolgo po začetku srečanja ameriškega predsednika Donalda Trumpa in severnokorejskega voditelja Kim Jong-una je CNN predvajal pogovor z nekdanjim košarkarjem Dennisom Rodmanom, ki je tudi v Singapurju.

Nekdanji ameriški košarkar Dennis Rodman je v preteklosti, kot je znano, večkrat obiskal Severno Korejo, kjer se je družil s tamkajšnjim voditeljem Kim Jong-unom, ki je znan kot velik ljubitelj košarke.

CNN je Rodmana, ki se te dni tako kot ameriški in severnokorejski voditelj mudi v Singapurju, predstavil kot "trenutno najboljši vir informacij o dveh voditeljih, zlasti Kim Jong-unu".

Pogovor se je kmalu spreobrnil v čustveni Rodmanov izpad, na trenutek so mu tekle tudi solze. Na glavi je imel čepico s sloganom Trumpove kampanje ("Make America Great Again", torej naredimo Ameriko spet veliko), medtem ko so mu solze začele teči, ko je govoril o svoji pripadnosti in zaupanju Severni Koreji.

Dennis Rodman | Avtor: Epa Epa

Donald Trump, Kim Jong-un Srečanje Svet Izdala ju je govorica telesa

"Vsem sem govoril, da se bodo vrata odprla. To je čudovito, čudovito, čudovito ... Ko sem vse to govoril, ko sem se vračal domov, sem dobival grožnje s smrtjo, nisem smel v svojo lastno hišo, moral sem se skrivati. Moja glava je ostala vzdignjena, saj sem vedel, da se bodo stvari spremenile. Ni več sovraštva," je govoril Rodman med solzami in očitno del zaslug za srečanje pripisal sebi.

Povedal je še, da ga osebno pri vsem tem politika sploh ne zanima in dodal, da je Kim Jong-un "velik otrok, čeprav nizke rasti". Po njegovih besedah se rad zabava, da svojemu narodu želi dobro in da bi rad obiskal ZDA.

"Kim Jong-un ni neumen," je še poudaril Rodman, ki je sicer v Singapur pripotoval v organizaciji Potcoina, družbe, ki se ukvarja s kriptovalutami z usmeritvijo na industrijo s kanabisom. Taista družba mu je organizirala in plačala njegov zadnji obisk v Severni Koreji.

Kim Džong Un Donald Trump Singapur srečanje "Bilo je vrhunsko!" Svet Trump: "Še se bova srečala. Še velikokrat se bova srečala!" Donald Trump, Kim Jong-un Srečanje Svet Trump s to šalo razrahljal ozračje

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Majazmaja 15:49 12.junij 2018.

    Po njegovih besedah se rad zabava, da svojemu narodu želi dobro in da bi rad obiskal ZDA. -> Kaj točno želite povedati s tem stavkom?

  • perhan63 12:15 12.junij 2018.

    skisani črni možgani