Svet
28659 ogledov

Izdala ju je govorica telesa

Kim Džong Un Donald Trump Singapur srečanje Epa
Analiza govorice telesa. Po 13-tih sekundah je prišlo do preobrata.

V prvih trenutkih srečanja v Singapurju sta se tako ameriški predsednik Donald Trump kot severnokorejski voditelj Kim Jong-un skušala izpostaviti kot dominantna voditelja, v resnici pa sta pokazala veliko mero anksioznosti, poroča agencija Reuters.

Glede na ugotovitve strokovnjakov za govorico telesa je Trump v 13-tih sekundah, kolikor je trajalo prvo njegovo rokovanje s severnokorejskim voditeljem, tako kot običajno skušal prikazati svojo dominacijo s tem, da je prvi ponudil roko in potrepljal sogovornika po ramenu.

V želji, da ne bi zaostajal, je Kim Jong-un čvrsto stisnil Trumpovo roko, pri čemer ga je gledal naravnost v oči, preden sta se obrnila proti fotografom in snemalcem.

Kim Džong Un Donald Trump Singapur srečanje "Bilo je vrhunsko!" Svet Trump: "Še se bova srečala. Še velikokrat se bova srečala!"

"To ni bilo običajno rokovanje. Šlo je navzgor in navzdol, bilo je nervozno, oba sta k sebi vlekla drug drugega, dominacije nista prepustila drugemu," je za Reuters povedal strokovnjak za govorico telesa Allan Pease.

Trump: "Posebna vez"

Donald Trump in Kim Jong-un sta zatem na zgodovinskem vrhu v Singapurju podpisala dogovor, ki predvideva vzpostavitev novih odnosov med ZDA in Severno Korejo. Trump je ob zaključku zgodovinskega srečanja dejal, da sta s severnokorejskim voditeljem vzpostavila "posebno vez", je poročala STA.

Kim Džong Un Donald Trump Singapur srečanje Trump - Kim Svet Tik pred srečanjem sporočili, da je Trumpovega svetovalca kap

Voditelja sta podpisala dogovor, ki ga je Trump označil za "precej celovit" in "zelo pomemben" dokument. Dogovor vzpostavitev "novih odnosov" med ZDA in Ljudsko demokratično republiko Korejo ter vsebuje "varnostna zagotovila". Kim je v dokumentu potrdil zavezo k celoviti denuklearizaciji Korejskega polotoka, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Donald Trump, Kim Jong-un | Avtor: Epa Epa

Na vprašanje, ali se bo Severna Koreja odpovedala jedrskemu orožju, je Trump odgovoril: "Ta proces bomo začeli zelo kmalu." "Svet bo videl veliko spremembo," pa je dejal severnokorejski voditelj. "Odločili smo se, da pustimo preteklost za seboj," je pristavil.

Trump je še dejal, da je "absolutno" pripravljen povabiti Kima v Belo hišo. "Še se bova srečala. Še velikokrat se bova srečala," je dodal po podpisu dogovora s Kimom.

Kim Jong-un v Singapurju Singapur Svet To dela Kim nekaj ur pred sestankom z Donaldom

Trump in Kim sta se ob začetku srečanja v luksuznem hotelu Capella na otoku Sentosa rokovala in pozirala fotografom pred zastavami ZDA in Severne Koreje. Nato sta imela pogovor na štiri oči, ki je trajal 41 minut, kasneje pa so se jima pridružili še člani delegacij.

Donald Trump, Kim Jong-un | Avtor: Epa Epa

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • leonardo 07:57 13.junij 2018.

    Če bi Korejec imel dovolj denarja, se to nebi zgodilo. Druge možnosti praktično ni imel. Prej ko slej bi do tega prišlo ne glede kdo bi bil ameriški predsednik!

  • jezero 12:28 12.junij 2018.

    Nobelovo nagrado za mir bi rad dobil Trump.

  • nostradamus 10:57 12.junij 2018.

    dva bolna uma z jedrskim orozjem