Svet
2438 ogledov

Kim se hvali z novo nevarnostjo

Kim Jong-un Reševalni pas/Twitter
Severnokorejski mediji poročajo, da je predsednik obiskal kraj, kjer testirajo novo visokotehnološko orožje.

Kim Jong-un je osebno nadzoroval preizkus novega visokotehnološkega orožja, s katerim "dokazujejo hitrorastoče obrambne sposobnosti", so poročali tamkajšnji mediji. Orožje testira severnokorejska akademija za znanost nacionalne obrambe.

Gre za prvo omembo razvijanja novega orožja v Severni Koreji od začetka letošnjega leta, ki bi utegnila zopet poslabšati odnose med Pjongjangom in Washingtonom.

Ameriški predsednik Donald Trump je svoj vrh s Kimom junija v Singapurju označil za velik uspeh, kasneje pa tvitnil, da je severnokorejske jedrske nevarnosti konec. Svoje kritike sproti opozarja, da Severna Koreja od vrha s Kimom ni izvedla nobenega oborožitvenega preizkusa. Glede na uradne medije v Pjongjangu je do tega zdaj prišlo.

"Današnji rezultati dokazujejo upravičenost naše politike, ki se osredotoča na razvoj znanosti in tehnologije, s katero bi se lahko ubranili, hkrati pa vsem v regiji dokazujemo svoje hitrorastoče obrambne sposobnosti," je po včerajšnjem poskusu izjavil Kim.

Washington se je na poročanje severnokorejskih medijev odzval s sporočilom, da "ostaja prepričan, da bodo obljube, ki sta si jih dala voditelja v Singapurju, obdržale".

Kim Džong Un Donald Trump Singapur srečanje Jalove obljube Svet Kim se potihem še vedno smeji Dennis Rodman Rodmanov zlom Svet "Grozili so mi s smrtjo. Kim Jong-un je otrok"

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.