Svet
1905 ogledov

Kim Donaldu poslal prošnjo

Kim Džong Un Donald Trump Singapur srečanje Epa
Severnokorejski voditelj Kim Jong-un je ameriškemu predsedniku Donaldu Trumpu poslal pismo.

V pismu Kim Jong-un Donalda Trumpa prosi za ponovno vrhunsko srečanje, kakršnega sta ga imela junija v Singapurju. Tiskovna predstavnica Bele hiše Sarah Sanders je dejala, da so njegovo željo pripravljeni izpolniti.

Trump in Kim sta se 12. junija sestala v Singapurju, Bela hiša pa je vrh razglasila za velik uspeh, ker je Severna Koreja ZDA vrnila posmrtne ostanke nekaj ameriških vojakov iz časov korejske vojne v začetku 50. let prejšnjega stoletja. Drugih konkretnih rezultatov vrh ni prinesel, razen konca zmerjanja med voditeljema obeh držav.

Kim je sicer izrazil podporo denuklearizaciji Korejskega polotoka, vendar brez podrobnosti in urnika. Trump je pismo prvič omenil v petek, ko je dejal, da je od Kima prejel zelo toplo in pozitivno pismo, o čemer mediji menda ne poročajo.

Sandersova je kot izraz dobre volje Severne Koreje omenila to, da na nedeljski vojaški paradi v Pjongjangu več ni bilo prikaza raketnih izstrelkov dolgega dosega.

Kim Jong Un Požrta beseda Svet Velika Kimova prevara? Kim Džong Un Donald Trump Singapur srečanje Svet To razkriva dokument, ki sta ga podpisala Trump in Kim

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.