Svet
1112 ogledov

Kim se potihem še vedno smeji

Kim Džong Un Donald Trump Singapur srečanje Epa
Severna Koreja očitno ni ustavila svojega jedrskega in raketnega programa.

Vse več domnev je, da Severna Koreja ne sledi svojim zaobljubam glede zaustavitve jedrskega in raketnega programa. Tako opozarja tudi poročilo neodvisnih strokovnjakov, ki nadzirajo uresničevanje sankcij Združenih narodov proti Pjongjangu. Poročilo so včeraj predložili Varnostnemu svetu Združenih narodov.

Poročilo tudi kaže, da se je Pjongjang letos zatekel k obsežnemu povečanju nezakonitega prenosa naftnih proizvodov na morju z ladje na ladjo, kot tudi premoga, in da skuša v tujini prodati orožje, poroča britanski BBC.

Preko tujih posrednikov naj bi skušal prodati lahko orožje in drugo vojaško opremo Libiji, Jemnu in Sudanu. Strokovnjaki ocenjujejo, da so zaradi omenjenega finančne sankcije proti Pjongjangu neučinkovite.

Ameriški državni sekretar Mike Pompeo je sicer ravno v petek izrazil optimizem, da bo denuklearizacijo Korejskega polotoka mogoče doseči in da je pomembno ohranjati pritisk na Pjongjang.

Severna Koreja ugotovitev poročila še ni komentirala.

Kim Jong Un Požrta beseda Svet Velika Kimova prevara?

Minuli teden je ameriški časnik Washington Post, ki je navedel neimenovane ameriške obveščevalne vire, poročal, da Severna Koreja nadaljuje gradnjo medcelinskih raket, ki lahko dosežejo celo vzhodno obalo ZDA, in plemenitenjem urana, medtem ko razstavlja testni objekt, ki je odslužil svojemu namenu.

Predsednik ZDA Donald Trump je po vrnitvi z vrhunskega srečanja s predsednikom Severne Koreje Kim Jong-unom zatrdil, da jedrska nevarnost Pjongjanga več ne obstaja. To izjavo je utemeljil na medli obljubi papirja, ki sta ga s Kimom podpisala in v katerem Severna Koreja izraža zavezo denuklearizaciji Korejskega polotoka.

Kim Jong-un v Singapurju | Avtor: Epa Epa

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Amy_Blacket 10:50 04.avgust 2018.

    Google zdaj plačuje tedensko spletno delo na domu od $ 7836 do $ 1253. In sem zaslužil prvi mesec v višini 28735 $ in 36582 $ v zadnjem mesecu. Sem redni študent in to delo opravljam samo delno za 3-4 ...prikaži več ure na dan. Vsi morajo poskusiti to delo zdaj, tako da sledite tej spletnii strani.... ........... ❥❥❥ ❥❥❥❥ ❥❥❥ www.Earn91.Com