Korona vzela življenje 13-dnevnega dojenčka

Foto: Epa
Foto: Epa
Dojenčku zdravniki niso mogli pomagati.
Oglej si celoten članek

Pristojni v Veliki Britaniji so sporočili, da je število umrlih zaradi okužbe z novim koronavirusom danes višje za 69; med njimi je tudi komaj 13-dnevni otrok. 

Okoliščine njegove okužbe za zdaj še niso znane. 

Naraščanje števila brezposelnih

Medtem na Otoku naraščajo tudi skrbi zaradi gospodarstkih posledic epidemije; v Veliki Britaniji je število zahtevkov za nadomestilo za brezposlenost v treh mesecih do konca maja, ko so zaradi koronavirusa veljali številni omejitveni ukrepi, poskočilo za 126 odstotkov na 2,8 milijona. Od aprila do maja jih je bilo po podatkih britanskega statističnega urada za četrtino več, prostih delovnih mest pa je bilo rekordno malo, je poročala STA.

Velika Britanija je karanteno uvedla 23. marca, istočasno pa je vlada predstavila ukrepe za pomoč gospodarstvu in ohranjanje delovnih mest. Med drugim je država krila večji del stroškov plač, kar velja še danes, so pa omejitve gibanja podobno kot drugod po Evropi na Otoku odpravili.

Covid-19 Skok okužb tudi na Hrvaškem. Novo zaostrovanje ukrepov?

Britanski statistični urad ONS je sporočil, da je bila stopnja brezposelnosti v treh mesecih do konca aprila 3,9-odstotna, kar je blizu 45-letnega dna. Ob tem so na statističnem uradu izpostavili, da bo število v prihodnje verjetno raslo, saj delavci, ki so trenutno še na čakanju, spadajo med zaposlene.

Finančno ministrstvo je ločeno sporočilo, da je trenutno v shemo, po kateri država krije večji del plače delavcev na čakanju, trenutno vključenih 9,1 milijona ljudi. Ekonomisti ob tem po poročanju francoske tiskovne agencije AFP svarijo, da prave razsežnosti koronske krize ne bodo jasne, dokler se omenjena shema s koncem oktobra ne bo iztekla.

Covid-19 Smo v Sloveniji že na pragu drugega vala okužb?

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 07:06 19. Junij 2020.

    In kje je tukaj zgodba iz naslova ? … En kup statistike, o dojenčku pa …

  • 23:39 18. Junij 2020.

    anglezija😆 je komplet narobe svet...umazana drzava z hudobnimi drzavljsni...majo se za oh in sploh in mislijo da jim nihce nic …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.