Svet
11591 ogledov

Skok okužb tudi na Hrvaškem. Novo zaostrovanje ukrepov?

koronavirus covid-19 test Epa
Na Hrvaškem največje število novih okužb v dobrem mesecu.

Na Hrvaškem so od včeraj ob 14. uri potrdili še enajst primerov okužb z novim koronavirusom, je danes sporočil hrvaški štab civilne zaščite. Gre za največje število okužb v državi v enem dnevu po 12. maju. Po več kot dveh mesecih so dva nova primera okužbe zabeležili v hrvaški Istri. Novo žarišče okužb so ugotovili v Zagrebu.

Na Hrvaškem so doslej potrdili 2259 okužb z novim koronavirusom, 2142 oseb pa je medtem okrevalo. Na zdravljenju zaradi covida-19 je še 20 bolnikov, med njimi pa nihče ni na medicinskem ventilatorju, je danes sporočil nacionalni štab civilne zaščite. Spomnili so tudi, da se število smrtnih žrtev covida-19 ustavilo na 107. Doslej so testirali skoraj 71.000 oseb, v zadnjih 24 urah pa 369.

Novi koronavirus Covid-19 Zdravje Izjemno slabe novice o okužbah pri nas

Iz BiH, Srbije in Slovenije

V Zagrebu so ugotovili novo žarišče okužb na inštitutu za energetiko Hrvoje Požar. Potrditev prvega okuženega delavca so dobili 16. junija, doslej pa so potrdili še okužbe pri treh delavcih in treh študentih, ki so sodelovali z inštitutom, so danes potrdili na inštitutu.

Zaradi povečanja števila okužb v preteklih dneh je državljane k previdnosti pozval tudi hrvaški premier Andrej Plenković v svoji uvodni besedi na začetku današnje seje vlade. Meni, da so se hrvaški prebivalci preveč sprostili po več kot dvomesečnih strogih ukrepih za zajezitev širjenja novega koronavirusa.

"Večina obolelih je povezana z vrnitvijo naših državljanov iz BiH ali Srbije, a tudi iz Slovenije je prispel en primer. Zato pozivam vse državljane, naj bodo zelo previdni, kot je to priporočeno," je dejal.

Na Hrvaškem zaenkrat ne napovedujejo, da bi zaradi nekoliko večjega dnevnega števila okužb znova poostrili epidemiološke ukrepe.

Nemčija karantena koronavirus Svet V Nemčiji moralo v karanteno 7000 ljudi

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.