Svet
12181 ogledov

Korona vzela življenje 13-dnevnega dojenčka

Koronavirus v Franciji Epa
Dojenčku zdravniki niso mogli pomagati.

Pristojni v Veliki Britaniji so sporočili, da je število umrlih zaradi okužbe z novim koronavirusom danes višje za 69; med njimi je tudi komaj 13-dnevni otrok. 

Okoliščine njegove okužbe za zdaj še niso znane. 

Naraščanje števila brezposelnih

Medtem na Otoku naraščajo tudi skrbi zaradi gospodarstkih posledic epidemije; v Veliki Britaniji je število zahtevkov za nadomestilo za brezposlenost v treh mesecih do konca maja, ko so zaradi koronavirusa veljali številni omejitveni ukrepi, poskočilo za 126 odstotkov na 2,8 milijona. Od aprila do maja jih je bilo po podatkih britanskega statističnega urada za četrtino več, prostih delovnih mest pa je bilo rekordno malo, je poročala STA.

Velika Britanija je karanteno uvedla 23. marca, istočasno pa je vlada predstavila ukrepe za pomoč gospodarstvu in ohranjanje delovnih mest. Med drugim je država krila večji del stroškov plač, kar velja še danes, so pa omejitve gibanja podobno kot drugod po Evropi na Otoku odpravili.

koronavirus covid-19 test Covid-19 Svet Skok okužb tudi na Hrvaškem. Novo zaostrovanje ukrepov?

Britanski statistični urad ONS je sporočil, da je bila stopnja brezposelnosti v treh mesecih do konca aprila 3,9-odstotna, kar je blizu 45-letnega dna. Ob tem so na statističnem uradu izpostavili, da bo število v prihodnje verjetno raslo, saj delavci, ki so trenutno še na čakanju, spadajo med zaposlene.

Finančno ministrstvo je ločeno sporočilo, da je trenutno v shemo, po kateri država krije večji del plače delavcev na čakanju, trenutno vključenih 9,1 milijona ljudi. Ekonomisti ob tem po poročanju francoske tiskovne agencije AFP svarijo, da prave razsežnosti koronske krize ne bodo jasne, dokler se omenjena shema s koncem oktobra ne bo iztekla.

Koronavirus covid-19 Covid-19 Slovenija Smo v Sloveniji že na pragu drugega vala okužb?

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 2
  • Avatar bozo
    bozo 07:06 19.junij 2020.

    In kje je tukaj zgodba iz naslova ? … En kup statistike, o dojenčku pa …

  • SonnyBlack 23:39 18.junij 2020.

    anglezija😆 je komplet narobe svet...umazana drzava z hudobnimi drzavljsni...majo se za oh in sploh in mislijo da jim nihce nic ne more...povrhu vsega pa so mnenja da smo vsi mi okoli njih butli...zato pa se jim dogajajo take stvari

Sorodne novice