Kraljičina smrt prinaša tudi te spremembe

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Kraljičina podoba je na številnih predmetih, za katere lahko pričakujemo, da jih bodo po njeni smrti zamenjali novi, s podobo novega kralja.
Oglej si celoten članek

Spremembe po kraljičini smrti niso povezane zgolj z nasledstvom. Med bolj opaznimi in hitrimi spremembami je zagotovo sprememba himne, ki se po novem glasi Bog obvaruj kralja. Dlje časa bo trajalo, da bodo vidne nekatere druge spremembe. 

Portret kraljice Elizabete II. krasi tako znamke, kovance kot bankovce, njene začetnice so na poštnih nabiralnikih, uniformah, uradnih simbolih po vsej državi itn. Menjava navedenega bo predstavljala velik strošek, sam postopek pa bo trajal več let, če ne desetletij. 

Vsak vladar ima svoj monogram, ki ga uporabljajo na vladnih stavbah, uniformah, državnih in kraljevih dokumentih in na predmetih, povezanih z monarhijo. Kraljičin monogram ER bo tako zelo verjetno nadomestil monogram CR. 

Smrt Elizabete II. Bila je odlična imitatorka, čevlje pa so ji razhodile služabnice

Na poštnih nabiralnikih je trenutno zapisano ERII (Elizabeth Regina II). Kot so sporočili iz tamkajšnjega poštnega muzeja, bodo začetnice kralja Karla III. zapisali le na tiste poštne nabiralnike, ki jih bodo postavili na novo. 

Prav tako ostajajo veljavne znamke, ki nosijo kraljičino podobo, kot tudi denar. Denar z njeno podobo bodo tiskali vsaj še do konca leta, nato pa pričakujejo, da bo prišlo do menjave kraljičinega portreta s portretom novega kralja. 

Spremenjeno bo tudi besedilo v potnih listih Združenega kraljestva, ki so trenutno izdani "v imenu njene visokosti". 

Svet Kdaj je v resnici umrla kraljica

dezurni@styria-media.si
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 20:52 9. September 2022.

    Shrek na bankovcih.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.