Svet
149246 ogledov

Kdaj je v resnici umrla kraljica

kraljica elizabeta
1/2
Profimedia
Uradni profil kraljeve družine na tviterju je izjavo o kraljičini smrti objavil ob 19.30, v izjavi so zapisali, da je kraljica popoldan mirno umrla na dvorcu Balmoral. A kraljica je bila takrat že vsaj tri ure mrtva.

Edini uradni podatek o njeni smrti je trenutno izjava kabineta predsednice vlade Liz Truss, da je bila predsednica vlade o smrti kraljice obveščena ob 16.30. Novico ji je sporočil njen vodja kabineta Simon Case. Predsednica vlade je sicer po načrtu ukrepanja po kraljičini smrti prva oseba (najbrž izven družinskega kroga), ki se jo obvesti o smrti.

Prišli so prepozno

princ Harry smrt kraljica Elizabeta II. | Avtor: Profimedia Profimedia

To pomeni, da njena sinova Edward z ženo in Andrew ter zdaj prestolonaslednik William na Balmoral niso prispeli pravočasno, da bi se še zadnjič poslovili od nje, preden je umrla. Čeprav so iz Londona z letalom prileteli v Aberdeen, je od tam še kako uro vožnje do Balmorala, kamor so prispeli ob petih. Princ Harry, ki je na Škotsko odpotoval brez Meghan, je tja prišel še nekaj ur kasneje, njegovo letalo je pristalo v bližjem Aberdeenu, potem ko je že bilo javno objavljeno, da je kraljica umrla.

Ob kraljičini smrtni postelji sta bila tako po poročanju Daily Maila le hči Anne, ki je že bila na Balmoralu, ko se je kraljičino stanje poslabšalo, in Charles, ki so ga z ženo Camillo do Balmorala včeraj popoldan prepeljali s helikopterjem, saj sta bila v Dumfries House v okrožju Ayrshire južno od Glasgowa, kakih 200 kilometrov oddaljena od Balmorala. Če se zanašamo na neuradne informacije, da je bil Charles ob materi, ko je umrla, je kraljica umrla včeraj po drugi uri, ko je pristal helikopter z njenimi sinom Charlesom, in pred 16.30. 

Vsi v članki navedeni časi so lokalni časi, po našem času se je vse dogajalo uro kasneje. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 29
  • villa 21:58 09.september 2022.

    Joj, ko bi se vsaj tisti, ki tu nesramno komentirajo, zavedali, kako primitivni so, pa da nekdo omenja beri žali še našega pokojnega predsednika Jugoslavije, Tita, ki bil svetovni državnik, medtem ko za Slovenclje in njihovo kulturo, beri primitivizem ne ...prikaži več bi mogli napisati kaj lepega.

  • kapibara1 21:19 09.september 2022.

    Kdaj je enonogi tiran Juge umeru... ? Res po Pvomajskih praznikih ??

  • LolekinBolek 17:40 09.september 2022.

    Tragična novica, veha je umrla v 97 letu starosti.

Sorodne novice