Magazin > VIP
68580 ogledov

Robert Golob boljšega citata za poklon kraljici ne bi mogel izbrati

kraljica elizabeta Profimedia
Včeraj se je končala vladavine kraljice Elizabete II. Monarhinji se je poklonil tudi Robert Golob.

"Kraljica je danes popoldan mirno umrla na Balmoralu." S to izjavo je Buckinghamska palača sporočila, da je umrla kraljica Elizabeta II., ki je 70 let vladala Veliki Britaniji. Bila je ena najbolj prepoznavnih oseb na svetu ter simbol stabilnosti za veliko večino Britancev. 

Odslej je kralj Velike Britanije njen sin 73-letni sin Charles, ki se bo imenoval Charles III.

Elizabeta II. je umrla skoraj na dan natanko eno leto in pet mesecev po soprogu Phillipu, s katerim je leta 2008 obiskala Slovenijo. Posnetke obiska si lako ogledate TUKAJ. 

Le nekaj ur po njeni smrti so na nebu nad dvorcem Windsorjem opazili ta pojav.

Po spletu se od kraljice poslavljajo državniki po vsem svetu, nekateri so jo imeli čast tudi osebno spoznati. Med njimi je predsednik Borut Pahor, ki je včeraj objavil skupno fotografijo in ob njej zapisal: "V svojem imenu, v imenu Republike Slovenije in vseh naših ljudi izražam globoko žalost in sožalje ob smrti kraljice Elizabete II. Vladala je Združenemu kraljestvu, a je pripadala celemu svetu. Kraljica Elizabeta II. je v evropsko in svetovno povojno zgodovino vtisnila neizbrisen pečat. Z njo izgubljamo zgodovinsko osebnost, ki je simbolizirala trdnost in zaupanje. Hvaležen sem, da sem jo imel možnost osebno srečevati in občudovati, nazadnje v začetku 2019 v Buckinghamski palači ob uradnem obisku Združenega kraljestva."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Borut Pahor (@borutpahor)

Premier Golob pa se je monarhinji poklonil z besedami, ki ji jih je nekoč namenil Winston Churchill: “Vsi filmarji tega sveta bi, četudi bi prečesali cel planet, ne mogli najti boljše za to vlogo.”

Kraljico je nekoč srečal tudi prvak SDS, Janez Janša, ki je po Twitterju kraljevi družini in prijateljem iz Commonwealtha izrekel sožalje.

 

 

 

Komentarjev 36
  • Ender3 16:55 09.september 2022.

    Lepo, da se je tudi ex premier oglasil.., če je že na strankarskega, ex kolega Hvalico pozabil. Ne predstavljam si, da bi on tako dolgo živel in vladal svoji sekti in opoziciji. To bi bilo več kot, pravljično življenje tega ...prikaži več herojskega vodje tudi, na račun davkoplačevalcev.

  • jakec1575 14:29 09.september 2022.

    2 narcisa sta sebe morala nalimati gor, takoj ko je bila priloznost. 2, ki sta v 2 letih iz Slovenije skoraj naredila diktaturo.

  • lojs 14:21 09.september 2022.

    mediji, novinarčki imate ogromno dela, berete komentarje, pišete , slike gor dol, ni da ni ... zaposleni spet, sicer bi pa vsak dan gledali slike dončiča v vseh mogočih pozah