Svet
59224 ogledov

To ob smrti svoje matere sporoča novi kralj

princ charles
1/2
Profimedia
Prva izjava novega kralja po smrti matere.

"Smrt moje ljubljene matere, njenega visočanstva kraljice je zame in za mojo družino trenutek velike žalosti. Globoko žalujemo zaradi smrti cenjene vladarke in zelo ljubljene matere. 

Vem, da bo izgubo globoko čutila vsa država, celoten Commonwealth in številni ljudje po vsem svetu. 

V tem času žalovanja in spremembe bomo moja družina in jaz črpali tolažbo in moč iz zavedanja, kako spoštovana in priljubljena je bila kraljica," je Charles, novi kralj Velike Britanije, zapisal v izjavi ob smrti svoje matere. Charles bo imel kot kralj ime Charles III. 

Charles se bo sicer v britansko zgodovino vpisal kot prestolonaslednik, ki je najdlje čakal na prestol, s 73 leti pa bo tudi najstarejši človek, ki je postal kralj. 

S tako skopo izjavo so sporočili, da je kraljica Elizabeta II. umrla. 

Ob njenem rojstvu ni nihče pričakoval, da bo postala kraljica, Britanci pa se ji v njenih 70 letih na prestolu zamerili predvsem eno stvar

Kraljica je imela sicer zelo nenavaden hobi, nekoč pa je saudskemu kralju nagnala strah v kosti. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 9
  • tomaz696 12:16 09.september 2022.

    Še en dokaz da je večina novinarjev v kurcu je podatek da je kralj karl tretji ne pa charles tretji kot je zapisano..z nami ravnate kot da smo smeti..

  • Avatar luckyss
    luckyss 08:46 09.september 2022.

    V njeni družini so mnogi komaj čakali včerajšnji dan...Malo manj patetike v člankih torej...

  • Avatar NX11
    NX11 23:11 08.september 2022.

    Saudskemu kralju je nagnala strah v kosti? Pa še vedno so najbolj nedemokratična in sprevržena država na svetu. Sekajo roke, glave, kamenjajo itd. 13 od 18 napadalcev 11.09.2001. je blo savdijcev.