Magazin > VIP
23097 ogledov

Kraljičini zdravniki zaskrbljeni, ob njeni postelji se zbira vsa družina

kraljica elizabeta II. Profimedia
Spet slabe novice o zdravju kraljice Elizabete II.

"Po nadaljnjih jutranjih preiskavah so kraljičini zdravniki zaskrbljeni za zdravje njenega veličanstva in so priporočili, da ostane pod zdravniškim nadzorom," so sporočili z britanskega dvora. Čeprav kraljica ostaja na dvorcu Balmoral, so razmere očitno zelo resne, saj se je ob njej že zbrala celotna družina. Zdravniki so sporočili, da so zaskrbljeni za njeno zdravje a da kraljica ne trpi, natančen izraz v angleščini je bil "she remains comfortable". 

DOPOLNJENO: Pozno popoldan so sporočili, da je kraljica umrla. 

Pozno popoldan so na dvorec z avtomobilom prišli še sinova Edward in Andrew, princ William, ki je po princu Charlesu naslednji v vrsti za prestol ter Edwardova žena. Pred tem so z letalom britanske vojske pristali na uro vožnje oddaljenem letališču v Aberdeenu. 

Na poti na Bolmoral je tako le še vnuk Harry, ki je trenutno v Veliki Britaniji in ne v ZDA, kjer sicer živi. Sprva so poročali, da bo na Škotsko prišla tudi njegova žena Meghan, a Harry po zadnjih informacijah potuje sam. 

Premierka Liz Truss je dejala, da je cela država za kraljico zaskrbljena. "Moje misli - in misli ljudi po našem Združenem kraljestvu - so v tem trenutku z njenim veličanstvom kraljico in njeno družino," je dodala.

Pred dvorcem Balmoral in pred Buckinghamsko palačo v Londonu se že od popoldneva zbirajo novinarji in poročevalci pa tudi prebivalci. Za ogromno večino prebivalcev Velike Britanije je to edina kraljica v njihovem življenju, saj je vladala več kot 70 let. 

Zdravje kraljice Elizabete se je vidno slabšalo od smrti njenega moža princa Philipa aprila lani, še posebej pa v zadnjih mesecih. Kraljica je sicer letos obeležila platinasti jubilej, ob katerem se je junija na praznovanju kar dvakrat pokazala na balkonu Buckinghamske palače v Londonu. A se kraljica letos pred tem večkrat ni udeležila pomembnih dogodkov. Med njimi je bil tudi tradicionalni nagovor britanskega parlamenta, ki ga je prvič do sedaj imel njen sin, prestolonaslednik princ Charles. Prvič v sedemdesetih letih njenega vladanja je novega predsednika vlade imenovala na gradu Balmoral in ne v Buckinghamski palači, kot je bilo to običajno.

 

Komentarjev 13
  • Kmodri 19:03 08.september 2022.

    Pogreb bo naslednji teden.

  • Ender3 17:36 08.september 2022.

    Kraljica je, že nekaj časa v preagoniji in javnost se pripravlja na neizogibni konec. Nevem, zakaj se svet toliko obremenjuje s angleškim dvorom. Tradicija gor ali dol do 21 stoletja se je mnogo tega spremenilo in naj se angleži sami ...prikaži več s tem ukvarjajo, če jih že plačujejo, da lahko živijo s preteklostjo. Raje naj bi poskrbeli, za demokratične volitve ne, da se pregrupirajo v konzervativni stranki podobno kot, pri nas koruzniki.

  • 4krogci 16:33 08.september 2022.

    Pomladi nebo ooo ne ne! Sam more bit pa super občutek, ko si vs brez energije in lezis v postli, pa pol vsa mularija navali ko eni jastrebi....ma da bi bli vsaj normalni ampak neee teli so prou svetovni kaliber....en ...prikaži večn pospravi zeno in mamo svojih otrok, tadrug obozuje mladoletnice,....